Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

“Не поширюйте фейки про військовий облік жінок” – Ганна Маляр

В останній час у ЗМІ та соціальних мережах з’явилося багато різної інформації відносно постановки  на військовий облік жінок. Інколи ця інформація не відповідає дійсності.

Інформатор з посиланням на заступницю міністра оборони України Ганну Маляр розповість, як є насправді.

За словами посадовиці, постановку жінок на військовий облік встановлено законом. Тому Міноборони та Генштаб не можуть її змінити самостійно. Це повноваження Парламенту.
Якщо будуть прийняті зміни – Міноборони і Генштаб їх виконають.
Досвід розгортання всіх військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу свідчить, що на сьогодні в державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.
Разом із тим, для Збройних Сил залишається потреба в спеціальностях та фахівцях медицини, радіотехніки, харчових технологій.
Тому, у разі прийняття змін до згаданого закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби.

Кому з жінок не потрібно вставати на військовий облік

Кому з жінок не потрібно вставати на військовий облік

Маляр наголосила, що йдеться виключно про добровільну постановку на військовий облік українок. При цьому вона нагадала: “Що з 2014 року жодна жінка примусово на фронт не потрапила – лише за її згодою”.

Раніше Інформатор писав про те, що у російському медіапросторі вкотре запустили фейк про мобілізацію жінок в Україні

Дізнайтесь головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору