Кривий Ріг До сайту

Смачно,як у бабусі: готуємо пісочний пиріг з чорною смородиною

Дуже смачний і тертий пиріг із чорною смородиною. Ніжне розсипчате пісочне тісто – всередині кисленька та ароматна ягідна начинка, а зверху – хрумка рум’яна скоринка.

Реклама

Інформатор рекомендує приготувати пиріг та поринути у спогади дитинства.

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста:

Для начинки:

Спосіб приготування:

Реклама

У миску просіяти борошно. Додати розпушувач, цукор, сіль, ванільний цукор. Перемішати віночком.
У борошно натерти на великій тертці холодну вершкову олію. Потім руками розтерти все у дрібну крихту.
У борошняній крихті зробити поглиблення, додати сметану та яйця. Замісити м’яке тісто.Тісто розділити на дві нерівні частини. Найменшу частину тіста загорнути в плівку або пакет і відправити в морозилку приблизно на 1 годину.Більшу частину тіста розкотити на пергаменті в тонкий пласт (товщиною приблизно 0,5 см) за розміром форми (у мене форма розміром 26х35 см). Перенести тісто разом із папером у форму, розподілити тісто руками, сформувати бортики. Наколоти тісто виделкою. Бажано форму (деко) з тестом поставити в холодильник, поки готується начинка. Увімкнути духовку, щоб розігрілася до 190 градусів.Приготувати начинку. У мисці змішати смородину, цукор, кукурудзяний крохмаль.На тісто рівномірно розподілити начинку.Зверху начинку натерти другу частину тіста на великій тертці, рівномірно розподіляючи по поверхні. Випікати тертий пиріг зі смородиною в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 40 хвилин до золотистого кольору. Час випікання може відрізнятися, орієнтуйтесь на духовку.Готовому пісочному пирігу з чорною смородиною дати охолонути і нарізати теплим на шматочки. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

Це дуже смачно, обов’язково спробуйте, вам сподобається. Смачного!

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Реклама

 

Євгенія Вікторівна



Реклама