Ковбаса є найшвидшим способом перекусити. Найшвидшим, але не найкориснішим.
Щоб мати вдома смачну, якісну, але корисну заміну ковбасі Інформатор рекомендує готувати курячий рулет, тим більше, що продукти для нього потрібні найдоступніші, та й часу піде небагато.
Ніжний рулет з курячого фаршу.
Продукти
Фарш із курятини – 1 кг.;
Цибуля ріпчаста – 150 гр.;
Часник – 2 зубки;
Молоко коров’яче – 150 мл;
Манна крупа – 4 ст. л.;
Яйце куряче – 1 шт.;
Кетчуп домашній – 4 ст. л.;
Перець чорний;
Сіль кухонна;
Базилік сушений – ¼ ч. л.;
Вустерський (або інший дуже гострий) соус – 2 ст. л.
Приготування
Наріжте цибулю дрібними кубиками, часник подрібніть.
До фаршу додайте манну крупу, часник, цибулю, 150 мл молока, 3 ст. л. кетчупу, яйце, спеції за смаком. Добре вимішайте суміш та відпроавте на годину – дві до холодильника, щоб складові добре “подружилися”.
Візьміть форму для запікання прямокутної форми або зробіть за допомогою фольги рулет.
Випікати 40 хвилин в розігрітій духовці до 190 градусів. Потім перевірте чи готовий рулет, для цього проштрикніть його дерев’яною паличкою, повинен виділятися прозорий сік.
Намастіть готовий рулет 1 столовою ложкою кетчупу та продовжуйте запікати ще 5 хвилин при температурі 200 градусів.
Охолодіть, наріжте і можна класти на хліб. Ковбас з магазину вам точно більше не захочеться.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувти борщову заправку на зиму.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Альона Свірідова