Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Замість ковбаси: готуємо ніжний рулет з курячого фаршу

Ковбаса є найшвидшим способом перекусити. Найшвидшим, але не найкориснішим. 

Щоб мати вдома смачну, якісну, але корисну заміну ковбасі Інформатор рекомендує готувати курячий рулет, тим більше, що продукти для нього потрібні найдоступніші, та й часу піде небагато.

Ніжний рулет з курячого фаршу. 

Продукти 

Фарш із курятини – 1 кг.;

Цибуля ріпчаста – 150 гр.;

Часник – 2 зубки;

Молоко коров’яче – 150 мл;

Манна крупа – 4 ст. л.;

Яйце куряче – 1 шт.;

Кетчуп домашній – 4 ст. л.;

Перець чорний;

Сіль кухонна;

Базилік сушений – ¼ ч. л.;

Вустерський (або інший дуже гострий) соус – 2 ст. л.

Приготування

Наріжте цибулю дрібними кубиками, часник подрібніть.

До фаршу додайте манну крупу, часник, цибулю, 150 мл молока, 3 ст. л. кетчупу, яйце, спеції за смаком. Добре вимішайте суміш та відпроавте на годину – дві до холодильника, щоб складові добре “подружилися”.

Візьміть форму для запікання прямокутної форми або зробіть за допомогою фольги рулет.

Випікати 40 хвилин в розігрітій духовці до 190 градусів. Потім перевірте чи готовий рулет, для цього проштрикніть його дерев’яною паличкою, повинен виділятися прозорий сік.

Намастіть готовий рулет 1 столовою ложкою кетчупу та продовжуйте запікати ще 5 хвилин при температурі 200 градусів.

Охолодіть, наріжте і можна класти на хліб. Ковбас з магазину вам точно більше не захочеться.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувти борщову заправку на зиму.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору