Кривий Ріг До сайту

Корисна та легка вечеря: готуємо рататуй із сезонних овочів

По-літньому яскраве, дуже смачне і ароматне блюдо з овочів – рататуй. Принесе користь та справжню насолоду.

Реклама

Інформатор пропонує приготувати легку, корисну і недорогу страву рататуй. Звісно це не той Рататуй з мультика, але готуючи цю страву ви будете почувати себе справжнім шефом на кухні. 

Інгредієнти :

Реклама

Спосіб приготування:

Дрібно нарізану цибулю обсмажити до прозорості на 2 ст. ложках оливкової олії, посолити. З 3-х помідорів зняти шкірку.

З болгарського перцю видалити плодоніжки і насіння. Помідори і перець нарізати кубиками і додати до цибулі. Обсмажувати овочі протягом 10 хвилин. Потім подрібнити обсмажені овочі блендером до бажаної консистенції. Готовий соус рівним шаром викласти на дно форми для запікання. Включити духовку і розігріти до 180°С.

Реклама

Вимиті і очищені від шкірки кабачки і баклажани, а також залишилися помідори нарізати кружечками товщиною 5 мм і викласти зверху на соус, чергуючи. Посоливши. Зверху змастити оливковою олією, змішаним з подрібненим часником, меленою паприкою і прованськими травами. Накрити форму фольгою і відправити в духовку, нагріту до 180°С, на 30 хвилин.

Потім фольгу зняти, запікати ще 20 хвилин.

Готовий рататуй посипати дрібно нарізаною свіжою зеленню. Смачного!

Реклама

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Вікторівна

Реклама