Відкритий французький пиріг з пісочного тіста з начинкою з курячого філе і грибів з цибулею, а також з вершково-сирною заливкою. Кіш з куркою і грибами виходить смачним і ситним.
Інформатор рекомендує приготувати цю страву і відчути гастрономічний колорит Франції.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Масло вершкове ( холодне) – 120 г
- Борошно -180 г
- Молоко (холодне) – 2 ст. л.
- Сіль – щіпка
- Для начинки:
- Філе куряче -1 шт. (близько 200 г)
- Гриби печериці – 200 г
- Цибуля ріпчаста -1 шт.
- Зелень кропу (або петрушки) – 1 пучок (невеликого розміру)
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль-за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Для заливки:
- Вершки (15-20%) – 1 склянка (200 мл)
- Яйця – 2 шт.
- Сир твердий – 100 г
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
Підготуйте необхідні інгредієнти для пирога кіш з куркою і грибами.
Куряче філе заздалегідь відваріть до повної готовності і дайте йому повністю охолонути.
Для приготування пісочного тіста в чашу кухонного комбайна або в миску просійте борошно з сіллю. Додайте кубики холодного вершкового масла. Швидкими рухами розітріть масло з борошном в крихту.
Влийте холодне молоко.
Швидко замісити тісто. Пісочне тісто вимішувати не потрібно. Як тільки воно почне збиратися в грудку, припиняйте заважати.
Готове тісто розкачайте і викладіть у форму (діаметром 22-24 см). Наколи поверхню тіста виделкою і відправте його в морозилку на 15-20 хвилин.
Після цього випікайте основу для пирога в розігрітій духовці при 180 градусах 15 хвилин.
Приготуйте грибну начинку для пирога кіш. Лук наріжте дрібно, печериці наріжте невеликими скибочками.
У невеликій кількості рослинного масла обсмажте цибулю протягом 5 хвилин.
Додайте печериці і готуйте їх до тих пір, поки не випарується вся рідина.
Також додайте сіль і перець за смаком. Обсмажити все разом ще 5 хвилин.
В самому кінці додайте в грибну начинку дрібно рубаний кріп, перемішайте і вимкніть нагрів. Дайте грибний начинці повністю охолонути.
Приготуйте заливку. Вершки змішайте з яйцями, сіллю і перцем.
Сир натріть на дрібній тертці і додайте в вершково-яєчну суміш.
Зберіть кіш з куркою і грибами. Відварене куряче філе наріжте скибочками і викладіть на спечену основу з пісочного тіста.
Слідом викладіть остиглу грибну начинку.
Потім залийте вершково-сирною сумішшю і розподіліть її, якщо потрібно, лопаткою по всій поверхні.
Зверху періг, за бажанням, можна прикрасити дольками томату.
Запікайте кіш з куркою і грибами в духовці при 180 градусах близько 25-30 хвилин. Начинка повинна схопитися і підрум’янитися.
Кіш з куркою і грибами подавайте в теплому або охолодженому вигляді. Найкраще доповнити киш салатом зі свіжих овочів.
Смачного!
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Євгенія Вікторівна