Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Краще ніж у магазині: готуємо мармурове шоколадне печиво 

Печиво з шоколадною крихтою виходить красивим і дуже смачним, воно просто тане в роті. Готується він просто і швидко.

Інформатор  рекомендує приготувати печиво, яке ваші домашні зметуть зі столу за хвилину.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове – 100 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 180 г
  • Какао-порошок – 50 г
  • Борошно пшеничне – 300 г (2 склянки ємністю 250 мл)
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Сіль – 1/3 ч. ложки
  • Цукрова пудра – 80 г

Спосіб приготування:

Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

У мисці змішуємо борошно, какао, розпушувач, сіль.

Розм’якшене вершкове масло, цукор і ванільний цукор збиваємо протягом 1 хвилини.

Додаємо по одному яйцю і продовжуємо збивати до однорідної маси.

В отриману масу поступово додаємо суміш сухих інгредієнтів, перемішуємо. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Дістаємо тісто з холодильника. Формуємо невеликі кульки (із вказаної кількості продуктів виходить 30-35 штук).

Кожен кульку обвалюють щільніше в цукровій пудрі. Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.

Випікаємо шоколадне печиво в розігрітій духовці при 180 градусах 13-15 хвилин.

Готове печиво з тріщинами дістаємо їх духовки, перекладаємо на решітку і даємо охолонути.

Шоколадне печиво подаємо з чаєм або кавою.

Смачного!

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Вікторівна

Нагору