Печиво з шоколадною крихтою виходить красивим і дуже смачним, воно просто тане в роті. Готується він просто і швидко.
Інформатор рекомендує приготувати печиво, яке ваші домашні зметуть зі столу за хвилину.
Інгредієнти:
- Масло вершкове – 100 г
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 180 г
- Какао-порошок – 50 г
- Борошно пшеничне – 300 г (2 склянки ємністю 250 мл)
- Ванільний цукор – 1 ч. ложка
- Розпушувач – 1 ч. ложка
- Сіль – 1/3 ч. ложки
- Цукрова пудра – 80 г
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
У мисці змішуємо борошно, какао, розпушувач, сіль.
Розм’якшене вершкове масло, цукор і ванільний цукор збиваємо протягом 1 хвилини.
Додаємо по одному яйцю і продовжуємо збивати до однорідної маси.
В отриману масу поступово додаємо суміш сухих інгредієнтів, перемішуємо. Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Дістаємо тісто з холодильника. Формуємо невеликі кульки (із вказаної кількості продуктів виходить 30-35 штук).
Кожен кульку обвалюють щільніше в цукровій пудрі. Викладаємо на деко, застелене пергаментним папером.
Випікаємо шоколадне печиво в розігрітій духовці при 180 градусах 13-15 хвилин.
Готове печиво з тріщинами дістаємо їх духовки, перекладаємо на решітку і даємо охолонути.
Шоколадне печиво подаємо з чаєм або кавою.
Смачного!
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Євгенія Вікторівна