Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо соус для пици, краще за кетчуп

Кажуть, що для пици пасує далеко не кожний томатний соус. І хай пробачать нас справжні італійці, у українців є свій власний рецепт такого соусу – густого, ароматного, який до того ж відмінно зебрігається в умовах квартири.

Інформатор пропонує приготувати український соус для пици, а також для м’яса, макаронів та інших продуктів.

Продукти

  • Помідори 3 кг
  • Солодкий перець 300-400 г.
  • Гострий перець 1 шт. (або за бажанням)
  • Цибуля 3-4 шт. (+- 300 г.)
  • Сіль 40-50 г.
  • Цукор 100-130 г
  • Оливкова олія 100 мл
  • Чорний мелений перець 1/2 ч. ложки
  • Солодка паприка 1 ст. ложка з гіркою
  • Італійські трави 2 ст. ложки з гіркою
  • Часник 1 головка (30-40 г)
  • Яблучний оцет 6% 50 мл (9% 25-30 мл)

Приготування

Нарізати на невеликі шматочки цибулю, солодкий перець, гострий перець (за бажанням) і помідори. Подрібнити їх за допомогою м’ясорубки чи блендера.

Отриману масу перелити в каструлю, довести до кипіння і додати сіль із цукром та оливкову олію (можна соняшникову без запаху). Перемішати та уварити соус приблизно протягом години, час від часу помішуючи його.

Додати подрібнений часник, чорний мелений перець, паприку, італійські трави та оцет. Перемішати і варити ще 15-20 хвилин.

Гарячий соус розлити по простерилізованих банках, закрити кришками і залишити до повного охолодження.

При бажанні, готовий соус ще гарячим можна пробити блендером.

Зберігати такий соус можна за умов квартири.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати мариновані помідори по-італійськи за 30 хвилин.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору