Сезон помідорів у самому розпалі, саме час зайнятися заготівлею томатів на зиму.
Інформатор радить Вам, скористатись нагодою та приготувати незвичайні помідорки до Вашого столу зимою.
Інгрідієнти :
- помідори різнокольорові 5 кг
- перець гострий 2 шт.
- часник 4 голівки
- петрушка свіжа 1 пучок
- оцет винний (6%) – 250 мл
- сіль 85 г
- цукор 150 г
Спосіб приготування :
Великі помідори ріжемо великими часточками. Маленькі помідори просто розрізаємо навпіл.
Готуємо овочеву заправку для помідорів.
Солодкий і гострий перці очищаємо і крупно нарізаємо.
Перці, часник, зелень і сіль викладаємо в комбайн і подрібнюємо до стану кашки.
З’єднуємо помідори з овочевою заправкою. Додаємо цукор (не весь відразу, кількість залежить від того, наскільки солодкі помідори) і оцет. Акуратно перемішуємо помідори і даємо постояти хвилин 20-30.
За півгодини помідори виділять багато соку.
Зараз саме час спробувати на сіль і цукор. Розсіл повинен бути солонішим, ніж ви любите, тому що помідори ще “візьмуть” на себе сіль. Якщо потрібно, відрегулюйте кількість солі і цукру на свій смак.
Банки вимиваємо, ставимо в холодну духовку догори дном і стерилізуємо при 90-100 градусах 20 хвилин.
Щільно заповнюємо сухі стерильні банки помідорами з соком, що виділився.
Банки з помідорами по-корейськи прикриваємо (нещільно) кришками і стерилізуємо в каструлі. Заливаємо банки холодною водою по плечики. Банки об’ємом 0,5 л стерилізуємо 5-6 хвилин після закипання води (літрові банки – 10-12 хв).
Після стерилізації щільно закриваємо банки кришками і ставимо під теплу ковдру повільно остигати. У мене на це йде приблизно 2 дні.
З такої кількості овочів виходить 11 баночок по 0,55 л. дуже смачна гостра закуска на зиму!
Дізнайтесь головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Євгенія Вікторівна