Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області псевдоволонтери отримали та реалізували гуманітарну допомогу на мільйони гривень

СБУ у Дніпрі викрила схему розкрадання гуманітарної допомоги на мільйони гривень.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу СБУ у Дніпропетровській області.

Двоє мешканців Дніпра вирішили “зрубати легких грошей” шляхом реалізації гуманітарної допомоги. Назвав себе волонтерами одного з благодійних фондів, шахраї отримували гуманітарку з країн ЄС. Залучалися до благодійності і українські виробники – на них писались листи з проханням допомогти власною продукцією Збройним силам України та територіальної оборони.

Отриману гумдопомогу доставляли на орендовані склади і продавали через торгівельні точки та оптові бази Дніпропетровської області. Для звітності перед постачальниками, ними готувалися «липові» листи подяки від підрозділів тероборони та військових формувань.
“Ділки» реалізовували весь спектр гуманітарної допомоги – від продуктів харчування до дезінфікуючих засобів. Консерви, заморожена курятина, антисептики – все, що повинно було потрапити на передові позиції для українських військових, без докорів совісті розпродавалося.
Після проведеної багатоходової оперативної комбінації, Служба безпеки України вийшла на нечистих на руку «благодійників» і задокументувала продаж партії гуманітарної допомоги на суму близько 850 тисяч гривень.
Під час проведення санкціонованих обшуків в орендованих складах, вилучено гуманітарної продукції на декілька мільйонів гривень. Також вилучена документація діяльності благодійного фонду, а також автоматична зброя іноземного виробництва з боєприпасами і готівка в різних валютах на майже 2 мільйони гривень.
Тепер обом затриманим повідомлено про підозру за ч.3 ст.201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу України.
Найближчим часом судом буде вирішено питання щодо обрання їм запобіжного заходу та накладення арешту на майно. Їм погрожує позбавлення волі строком від 5 до 7 років з конфіскацією майна.

Співробітники СБУ задокументували продаж партії гуманітарної допомоги на суму близько 850 тисяч гривень.

Співробітники СБУ задокументували продаж партії гуманітарної допомоги на суму близько 850 тисяч гривень.

Отриману гумдопомогу доставляли на орендовані склади

Отриману гумдопомогу доставляли на орендовані склади

Обох затриманих повідомлено про підозру

Обох затриманих повідомлено про підозру

У підозрюваних була знайдена зброя

У підозрюваних була знайдена зброя

Патрони були призначені для ЗСУ

Патрони були призначені для ЗСУ

Раніше Інформатор писав про те, що СБУ затримала російського агента, який збирав дані для коригування ракетних ударів по аеродромах Дніпропетровської області.

Альона Свірідова

Нагору