Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Молоді вчителі можуть отримати 12 000 грвень грошової допомоги: як це зробити

Випускники педагогічних вишів, які здобули освіту педагога та склали договір на роботу педагога у школі чи профтесі на строк не менш як три роки, можуть отримати одноразову грошову допомогу.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на сайт “Нова українська школа”.

Ідеться про суму в п’ятикратному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на 1 січня поточного календарного року. Тепер це 12 540 грн.

Право на таку допомогу мають

випускники закладів вищої освіти, які здобули:

  • освітньо-кваліфікаційний рівень молодшого спеціаліста;
  • ступінь молодшого бакалавра, бакалавра або магістра спеціальностей галузі знань 01 Освіта/Педагогіка;
  • ступінь бакалавра, магістра іншої спеціальності й галузі знань.

Для отримання грошової допомоги необхідно подати заяву на її надання до закладу вищої освіти, де випускник отримав диплом. До заяви подається

  • копія трудової книжки (за наявності);
  • копія договору про роботу на посаді педагогічного працівника у закладі загальної середньої або професійної (професійно-технічної) освіти.

Заяву необхідно подати не пізніше 10 жовтня. До 15 жовтня кожного року заклади вищої освіти мають подати списки випускників, які мають право на допомогу.

Виплату на підставі документів, поданих до 10 жовтня, здійснює заклад вищої освіти до кінця поточного року.

Виплата допомоги випускникам, які завершили навчання у листопаді-грудні, здійснюється до кінця року, що настає після року, у якому було завершено навчання.

Якщо випускник відмовляється приступити до роботи або його звільняють з ініціативи адміністрації чи з власної ініціативи, одержувач допомоги має її повернути.

Якщо випускник змінює місце роботи, але продовжує перебувати на посаді педагога у школі чи закладі професійно-технічної освіти, то має упродовж 30 календарних днів укласти договір за новим місцем роботи.

Раніше Інформатор писав про те, як отримати безкоштовну IT-освіту та гроші на стартап від держави.

Альона Свірідова

Нагору