Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо кабачкову ікру без стерилізації

Неможливо уявити собі літні заготовки на зиму без декількох баночок кабачкової ікри. Проста і звична з дитинства закуска, вона відмінно пасує і для бутербродів.

Інформатор пропоную рецепт кабачкової ікри, яка не потребує виснажливого процесу стерилізації, якої деякі господині навіть побоюються.

Кабачкова ікра без стерилізації

Продукти

  • кабачки 3 кг
  • морква 500 г
  • цибуля ріпчаста 500 г
  • соняшникова олія без запаху 300 мл
  • томатна паста 300 г
  • цукор 3 столові ложки (регулюйте на свій смак)
  • сіль 2 столові ложки (регулюйте на свій смак)
  • сушений часник 1 столова ложка
  • оцет 9% 3 столові ложки

Приготування

У сковороді розігріти олію і обсмажити на ній цибулю.

До цибулі додати моркву і обсмажити до м’якості та золотистого кольору.

Перекласти обсмажені овочі в каструлю і додати до них очищені нарізані кабачки.

Перемішати і тушкувати на середньому вогні періодично помішуючи до м’якості кабачка.
Коли овочі стали м’якими, пробити їх занурювальним блендером.Потім додаю сіль, цукор, томатну пасту. Перемішую та відправляю знову на плиту. Тушу під кришкою на вогні нижче середнього, приблизно 20 хвилин.

Потім додати сіль, цукор, томатну пасту, перемішати і знову тушкувати під кришкою  на вогні нижче середнього, приблизно 20 хвилин.

Приблизно за 5 хвилин до приготування додати сушений часник та столовий оцет. Трохи прогріти ікру і після одразу в гарячому вигляді розкласти по стерилізованих банках, вкрити ковдрою і залишити до повного остигання.

Про те, як приготувати на зиму салат “Кубанський” Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

Нагору