Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Вітаміни на зиму: готуємо простий і смачний салат “Кубанський” без стерилізації

Всі знають, що овочі зі своїми вітамінами потрібні організму цілий рік, але взимку їх особливо не вистачає.

Щоби взимку побалувати себе і близьких “вітмінною бомбою”, Інформатор пропонує зараз, коли овочів і на городі, і на базарі досить, закрити у банках салат “Кубнський”. Тим більше, що готувати його просто. Стерилізувати не треба.

Салат “Кубанський”

Продукти

  • капуста – 1 кг;
  • томати – 1 кг;
  • огірки – 1 кг;
  • перець – 1 кг;
  • морква – 1 кг;
  • рослинне масло – 200 мл;
  • оцет 9% – 200 мл;
  • сіль – 8 ч. ложок;
  • цукор – 8 ст. ложок.

Приготування

Шаткуємо тонко капусту і відправляємо її в глибоку каструлю, так буде зручніше перемішувати наші овочі.

Далі ріжемо помідори довільно, кому як подобається. Додаємо їх до капусти.

Тепер ріжемо огірки соломкою і теж відправляємо в каструлю до овочів.

Далі ріжемо солодкий перець теж соломкою і відправляємо в каструлю.

Моркву натираємо на крупній тертці або на тертці для корейської моркви і відправляємо в каструлю. Якщо якогось з овочів немає, то беріть подвійну порцію іншого овоча.

Тепер все обережно перемішуємо і додаємо туди рослинну олія, оцет, сіль і цукор. Все ще раз перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо рівно 2 хвилини. Знімаємо з вогню, розкладаємо по стерильним банкам і закочуємо. Укутуємо, залишаємо остигати.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати м’ясний салат з бакалажанами по-корейськи.

Альона Свірідова

Нагору