Всі знають, що овочі зі своїми вітамінами потрібні організму цілий рік, але взимку їх особливо не вистачає.
Щоби взимку побалувати себе і близьких “вітмінною бомбою”, Інформатор пропонує зараз, коли овочів і на городі, і на базарі досить, закрити у банках салат “Кубнський”. Тим більше, що готувати його просто. Стерилізувати не треба.
Салат “Кубанський”
Продукти
- капуста – 1 кг;
- томати – 1 кг;
- огірки – 1 кг;
- перець – 1 кг;
- морква – 1 кг;
- рослинне масло – 200 мл;
- оцет 9% – 200 мл;
- сіль – 8 ч. ложок;
- цукор – 8 ст. ложок.
Приготування
Шаткуємо тонко капусту і відправляємо її в глибоку каструлю, так буде зручніше перемішувати наші овочі.
Далі ріжемо помідори довільно, кому як подобається. Додаємо їх до капусти.
Тепер ріжемо огірки соломкою і теж відправляємо в каструлю до овочів.
Далі ріжемо солодкий перець теж соломкою і відправляємо в каструлю.
Моркву натираємо на крупній тертці або на тертці для корейської моркви і відправляємо в каструлю. Якщо якогось з овочів немає, то беріть подвійну порцію іншого овоча.
Тепер все обережно перемішуємо і додаємо туди рослинну олія, оцет, сіль і цукор. Все ще раз перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо рівно 2 хвилини. Знімаємо з вогню, розкладаємо по стерильним банкам і закочуємо. Укутуємо, залишаємо остигати.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати м’ясний салат з бакалажанами по-корейськи.
Альона Свірідова