Інформатор пропонує вам приготувати кабачки за смаком схожі на шашлик. Аромату диму звісно не буде, але холодною зимою зможете відчути себе як на шашликах.
Інгредієнти:
кабачки 3 кг,
цибуля 4 шт,
часник 2 головки,
приправа для шашлику 1 упаковка,
сіль 1,5 ст. л.,
цукор 3 ст. л.,
перець 1,5 ч. л.,
оцет 75 мл,
рослинна олія 75 мл.
Приготування:
Кабачки промиваємо під проточною водою, якщо вони немолоді – очищаємо їх і вирізаємо м’якоть із насінням. Нарізаємо їх середніми кружальцями. Перекладаємо в миску і заправляємо олією.
Ретельно розігріваємо сковороду та обсмажуємо кабачки з обох боків до рум’яної скоринки, потім перекладаємо на тарілку, щоб вони охололи.
Цибулю та часник очищаємо від лушпиння, цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.
Змішуємо в мисці обсмажені кабачки, цибулю, часник, додаємо до них сіль, цукор, перець, а також приправу для шашлику. Наприкінці заправляємо оцтом і акуратно перемішуємо руками.
Накриваємо овочі плоскою тарілкою, а згори ставимо щось важке, щоб кабачки були під пресом. Залишаємо їх на півдня (7-8 годин) або прибираємо в холодильник без преса на всю ніч.
Тим часом підготуємо банки та кришки – промиваємо їх під проточною водою з харчовою содою або рідким миючим засобом. Витираємо насухо.
Через зазначений проміжок часу перекладаємо замариновані кабачки у чисті банки, зверху заливаємо соком, який вони пустили.
Закриваємо банки кришками та стерилізуємо у великій каструлі на вогні. Для цього ставимо її на плиту, на дно кладемо рушник чи марлю. Викладаємо в неї банки з кабачками, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 40-45 хвилин після закипання води. Потім герметично закриваємо, перевертаємо догори дном, укутуємо і чекаємо на повне охолодження. Приблизно за добу прибираємо банки на зберігання у прохолодне темне місце до зими.
Олена Шевченко