Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Вітаміни на зиму: готуємо кабачки в ароматній зажарці з цибулі та моркви

Сезон кабачків у розпалі. Самий час робити з них різноманітні закатки на зиму. 

Інформатор пропопонує ще один рецепт з цього дуже доступного і корисного овоча, який точно стане сравжньою знахідкою взимку.

Кабачки в ароматній зажарці з цибулі та моркви

Продукти

кабачки 1100 кг

морква 700гр

цибуля 700гр

петрушка

олія 100мл

томатна паста 140 гр

цукор 50гр

сіль 25гр

оцет 9% 3 ст.л

Приготування:

Кабачки миємо, нарізаємо великими шматками, при цьому шкірку не знімаємо, цибулю чверть кільцями, моркву на терці для корейки. Дрібно січемо петрушку.

На велику сковорідку виливаю олію, розігріваю та викладаю туди нарізану цибулю, смажимо до навівпрозорості, тоді додаємо моркву та смажимо 4 хв.

Після цього додаємо томатну пасту, ще смажимо 10 хв. Зажарка готова.

До зажарки додаємо кабачки, цукор та сіль. Все перемішуємо, накриваємо кришкою та тримаємо так 10 хв, тепер додаємо петрушку і тушкуємо ще 3 хв.

Нам залишилося додати оцет, все перемішати та тушкувати 2 хв.

Поки все тушкувалося нам потрібно було простерелізувати банки та кришки.

Гарячою закускою наповнюємо баночки та закатуємо кришками.

Перевертаємо догори дном та накриваємо пледом до повного охолодження.

Про те, як приготувати овочевий салат на зиму, Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

Нагору