Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Сезон закруток: готуємо кетчуп “шашличний”

Цей кетчуп готується з натуральних продуктів і тому він виходить дивовижно смачним і ароматним, саме таким, який підкреслить природний смак м’яса.

Інформатор пропонує вам приготувати кетчуп смачніше, ніж у магазині.

Інгредієнти:

2,5кг – помідор

1 велика цибулина

1 пачка приправи для шашлика (30г)

1ст.л. – солі

1 склянка – цукру (200мл)

100 мл – оцту

Приготування:

Помідори перебиваємо блендером. Варимо 40 хвилин. Додаємо 1 цибулину, порізану кубиком- проварюємо 20 хвилин.

Знову все перебиваємо блендером. Додаємо сіль, цукор , оцет та приправу до шашлика. Проварюємо 10 хвилин і розливаємо по сухих стерилізованих банках.

Якщо помідори дуже соковиті, то можна розвести 1 ст. л. крохмалю у холодній воді та влити у кетчуп.

Такий кетчуп ви можете зробити і гостріше: коли відкриєте баночку соусу, просто видавіть кілька зубків часнику, додати червоного меленого перцю і отримаєте дуже гострий соус. Може хтось із ваших гостей, саме такий і вважає за краще.

Олена Шевченко

Нагору