Цей кетчуп готується з натуральних продуктів і тому він виходить дивовижно смачним і ароматним, саме таким, який підкреслить природний смак м’яса.
Інформатор пропонує вам приготувати кетчуп смачніше, ніж у магазині.
Інгредієнти:
2,5кг – помідор
1 велика цибулина
1 пачка приправи для шашлика (30г)
1ст.л. – солі
1 склянка – цукру (200мл)
100 мл – оцту
Приготування:
Помідори перебиваємо блендером. Варимо 40 хвилин. Додаємо 1 цибулину, порізану кубиком- проварюємо 20 хвилин.
Знову все перебиваємо блендером. Додаємо сіль, цукор , оцет та приправу до шашлика. Проварюємо 10 хвилин і розливаємо по сухих стерилізованих банках.
Якщо помідори дуже соковиті, то можна розвести 1 ст. л. крохмалю у холодній воді та влити у кетчуп.
Такий кетчуп ви можете зробити і гостріше: коли відкриєте баночку соусу, просто видавіть кілька зубків часнику, додати червоного меленого перцю і отримаєте дуже гострий соус. Може хтось із ваших гостей, саме такий і вважає за краще.
Олена Шевченко