Кривий Ріг До сайту

Співробітники СБУ в Дніпропетровській області викрили чотирьох прибічників “руського міра”

СБУ у Дніпропетровській області повідомила про підозру ще 4 колаборантам.

Реклама

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу СБУ у Дніпропетровській області.

Серед них – колишній суддя одного з районних судів Донецької області. Керуючись ідейними переконаннями, зловмисник присягнув на вірність терористичній організації «днр». Натомість окупанти призначили його головою суду одного з районів Донецької області.
Наразі у новому статусі він виносить обвинувальні вироки українським патріотам та активно допомагає переслідувати проукраїнськи налаштованих земляків.

Реклама

На підставі зібраних СБУ матеріалів, слідчі ДБР заочно повідомили йому про підозру за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації).
Решта колаборантів погодилися стати чиновниками окупаційного режиму. Зокрема, ексчиновник Держпродспоживслужби в Луганській області з приходом окупантів добровільно обійняв посаду керівника управління так званої «державної служби ветеринарної медицини лнр».

Ще одна колишня українська чиновниця, завідувачка сектору з питань державної реєстрації однієї з райдержадміністрацій Луганської області погодилася очолити виконавчу службу одного з районів на окупованій частині Луганщини та агітувала інших чиновників працювати на користь загарбників.
Співробітники СБУ зібрали доказову базу і щодо підривної діяльності колишньої керівниці дошкільного закладу, яка погодилася очолити сектор освіти в адміністрації одного з тимчасово окупованих міст Донеччини.

Колишня українська чиновниця однієї з райдержадміністрацій Луганської області погодилася очолити виконавчу службу одного з районів на окупованій частині Луганщини

Усім трьом чиновникам слідчі СБУ заочно повідомили про підозру за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території).
У Дніпропетровській області кіберфахівці СБУ викрили адміністратора груп у забороненій соціальній мережі «ВКонтакте». Зловмисник поширював в Інтернеті матеріали антиукраїнського спрямування, в тому числі і публічні заклики до порушення територіальної цілісності України.
Наразі співробітники СБУ ініціювали проведення експертизи для встановлення його мотивів. Встановлюється, чи він проводив цю діяльність з ідеологічних міркувань, чи за вказівкою російських спецслужб.
За умови підтвердження усвідомленої співпраці з ворогом, йому загрожує повідомлення про підозру за ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Реклама

Раніше Інформатор писав про те, що Жителя Дніпропетровської області засудили за посягання на територіальну цілісність України: на скільки.

Альона Свірідова

Реклама