Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Сезон закруток: готуємо хрусткі огірки з гірчицею

Кінець липня – активна пора огірків. Коли врожаю вдосталь, саме час починати заготівлі на зиму. 

Інформатор пропонує вам рецепт хрустких пряних огірків, які можна як консервувати, так і їсти маринованими одразу.

Інгредієнти:

  • огірки, 4 кг;
  • цукор і вода, по 1 склянці;
  • сіль, 3 ст.л;
  • гірчиця суха, 40 г;
  • перець, 20 г;
  • оцет звичайний, 1 склянка;
  • олія соняшникова, 1 склянка;
  • часник, головка.

Приготування

Промиваємо огірки, розрізаємо з кінчиків на 4 частини, серединка повинна бути цілою.

Змішуємо олію з оцтом і цукром, перцем, гірчицею і подрібненим часником.

Залишаємо масу на 3 години, періодично перемішуючи її.
Розкладаємо огірки по банкам, заливаємо маринадом в якому маринували і стерилізуємо 15 хвилин, закручуємо кришки, перевертаємо, укутуємо і залишаємо остигати.

В принципі, такі огірочки без консервації ви можете готувати постійно – салат виходить гострим і дуже смачним, зберігатися в холодильнику кілька діб.

Олена Шевченко

Нагору