Кривий Ріг До сайту

Штучний інтелект допоміг розпізнати окупанта у криворізькому військовому шпиталі

Сучасні цифрові технології дозволять Україні не тільки тримати удар та визволяти Україну від російських окупантів, але й виявляти військових злочинців, тих, хто “з мечем” прийшов на територію нашої країни, а зараз – приховується від потрапляння у полон.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на інтерв’ю Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, яке він дав “Українській правді“, в нього був випадок, коли йому в Instagram написала волонтер з Кривого Рогу. Жінка розповіла, що у криворізькому військовому шпиталі знаходиться боєць з втратою пам’яті. Ніби він у якихось бойових діях брав участь і нічого не пам’ятає. Волонтер просила допомогти бійцю.

Як пише Міністр: “Ми перевірили через штучний інтелект, і виявилося, що це військовий із Магнітогорська. Він у нашому госпіталі ховався, прикинувся, що він нічого не пам’ятає, не може говорити. Потім, звісно, його пов’язали”.

Реклама

Штучний інтелект, за словами Федорова, навчили розпізнавати супутникові знімки, розшифровувати свіжі могили, скільки було і скільки стало. Так знайшли нещодавно в Севастополі 455 могил на військовому кладовищі.

У дронах він допомагає знаходити об’єкти, але фінальне рішення про удар все-таки приймає людина. Людина баче, що знаходиться навколо саме цього об’єкту, куди б’є.

Ця технологія дійсно ще розвивається, але вже активно використовується.

Реклама

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні з’явилася платформа допомоги постраждалим від російської агресії.

Альона Свірідова

Реклама