Коли ввечері приходиш додому з роботи, а домашні вже сидять за столом в очікуванні вечері, треба терміново включати мозок і вигадувати щось таке смачне, але швидке в приготуванні і не дуже дороге.
На такий випадок Інформатор радить нашвидкоруч спекти ліниву лазанью. Страва виходить ніжною, ароматною і поживною. Витративши мінімум коштів, ви приготуєте надзвичайно смачну лазанью, яка нічим не поступатиметься італійській.
Лінива лазанья
Продукти
– 1 упаковка лавашу
– 300 г фаршу
– 1 цибулина
– 3 середніх помідори
– 1\2 скл. молока
– 1 ст. ложка борошна
– 150 г твердого сиру
– сіль за смаком
– зелень за бажанням.
Приготування
Фарш злегка підсмажити, додати дрібно порізану цибулю.
Помідори нарізати соломкою, додати до фаршу і також підсмажити. В кінці можна додати зелень.
Приготувати соус.
Муку розмішати з молоком, посолити і довести до кипіння. Постійно помішувати.
Зняти з вогню і дати охолонути – соус злегка загустіє.
В змащену олією форму викласти лаваш, на нього викласти частину фаршу. Знову лаваш і фарш і зверху лаваш, залити соусом.
Провести ножем навколо стінок форми для запікання, щоб соус «оточив» страву.
Запікати 35 хвилин до зарум’янення.
Посипати зверху тертим сиром і запікати ще хвилин 5.
Вийняти з духовки. Подавати на стіл гарячою.
Про те, як приготувати салат з бурякової гички, Інформатор писав раніше.
Альона Свірідова