Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Зайнятій господині: готуємо ліниву лазанью

Коли ввечері приходиш додому з роботи, а домашні вже сидять за столом в очікуванні вечері, треба терміново включати мозок і вигадувати щось таке смачне, але швидке в приготуванні і не дуже дороге.

На такий випадок Інформатор радить нашвидкоруч спекти ліниву лазанью. Страва виходить ніжною, ароматною і поживною. Витративши мінімум коштів, ви приготуєте надзвичайно смачну лазанью, яка нічим не поступатиметься італійській.

Лінива лазанья

Продукти

– 1 упаковка лавашу

– 300 г фаршу

– 1 цибулина

– 3 середніх помідори

– 1\2 скл. молока

– 1 ст. ложка борошна

– 150 г твердого сиру

– сіль за смаком

– зелень за бажанням.

Приготування

Фарш злегка підсмажити, додати дрібно порізану цибулю.

Помідори нарізати соломкою, додати до фаршу і також підсмажити. В кінці можна додати зелень.

Приготувати соус.

Муку розмішати з молоком, посолити і довести до кипіння. Постійно помішувати.

Зняти з вогню і дати охолонути – соус злегка загустіє.

В змащену олією форму викласти лаваш, на нього викласти частину фаршу. Знову лаваш і фарш і зверху лаваш, залити соусом.

Провести ножем навколо стінок форми для запікання, щоб соус «оточив» страву.

Запікати 35 хвилин до зарум’янення.

Посипати зверху тертим сиром і запікати ще хвилин 5.

Вийняти з духовки. Подавати на стіл гарячою.

Про те, як приготувати салат з бурякової гички, Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

Нагору