Кривий Ріг До сайту

Українців, які постраждали через війну, можуть евакуювати на лікування за кордон

Українці, які постраждали від військової агресії росії, можуть лікуватися за кордоном. Для цього можна скористатись програмою медичної евакуації.

Реклама

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та Мінистерство охорони здоров’я Украаїни.

Кого можуть транспортувати на лікування за кордон 

Реклама

Алгоритм медичної евакуації за кордон: 

Якщо ви вважаєте, що близька людина потребує медичної евакуації, звертайтеся, перш за все, до сімейних лікарів. Також можна самостійно подати попередню заявку на програму медичної евакуації. Для цього на сайті Міністерства охорони здоров’я України в розділі Опитування слід заповнити відповідну анкету. Далі ви отримаєте зворотний зв’язок.

Кожен випадок евакуації розглядається спеціалістами окремо. Підготовка пацієнта зазвичай триває від 3-4 днів до 2 тижнів. Транспортування та лікування українських громадян у рамках програми медевакуації фінансується міжнародними організаціями, а також країнами, що приймають українців.

Реклама

Зазначимо, українці, які перетнули кордон після 24 лютого у пошуку прихистку від війни та отримали у цих країнах статус біженців/тимчасового захисту, мають право на безоплатну медичну допомогу на рівні з громадянами цієї країни. За посиланням можна дізнатися більш детально про медичну допомогу в окремих країнах.

Раніше Інформатор писав про те, що не можна говорити батькам захисників які потрапили у полон.

Реклама