Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Школа з Кривого Рогу прийме участь у пілотному проекті МОН з інформатики: яка саме

У грудні 2021 року МОН та Мінцифра ініціювали оновлення навчального предмета «Інформатика» в рамках широкої реформи ІТ-освіти в Україні, але процес зупинився після початку повномасштабного вторгнення Росії, а тепер робота в цьому напрямку відновлюється.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Міністерства освіти та науки України, спеціалісти МОН розглянули 405 заяв від закладів освіти на участь у пілоті з оновлення предмета Інформатика.

За результатами було відібрано 50 закладів загальної середньої освіти, що візьмуть участь у проєкті, а саме: 13 закладів з обласних центрів, 14 сільських, 17 міських і 6 столичних. Серед них є одна школа з Кривого Рогу, а саме Криворізька загальноосвітня школа 1-3 ступенів №122.

У межах проєкту передбачається:

  • створення нового контенту для 1-11 класів;
  • розробка освітніх ресурсів для вивчення інформатики з подальшим розміщенням у вільному доступі на сайті Всеукраїнської школи онлайн;
  • залучення найкращих українських і європейських ІТ-експертів.

1 вересня 2023 року створені ресурси масштабуються на всі заклади загальної середньої освіти та будуть доступні на платформі Всеукраїнська школа онлайн.

Раніше Інформатор писав про те, як буде організований навчальний процес у школах України під час війни.

Альона Свірідова

Нагору