Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Сезон закруток: готуємо смачний салат з кабачків на зиму

Коли за вікном стовпчик термометру опуститься нижче нуля, знову захочеться поринути в літо. Консервуйте салат з кабачків на і смакуйте овочами навіть взимку.

Інформатор пропонує вам легкий і смачний рецепт салату кабачків на зиму.

Інгредієнти:

▪️Кабачки – 1.5 кг
▪️Томатна паста – 60 г
▪️Вода – 500 мл
▪️Соняшникова олія – 125 мл
▪️Цукор – 80 г
▪️Сіль – 4 г
▪️Цибуля ріпчаста – 300 г
▪️Болгарський перець – 300 г
▪️Морква – 300 г
▪️Помідори – 300 г
▪️Столовий оцет – 70 мл

Приготування:

1. Кабачки помити, очистити від шкірки, вирізати серцевину з насінням, нарізати кубиками.

2. Томатну пасту викласти в миску, налити воду, перемішати до однорідності.

3. Кабачки перекласти в каструлю, залити томатною рідиною, насипати цукор, сіль, налити соняшникову олію.

4. Відправити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 10 хвилин.

5. Цибулю очистити, нарізати півкільцями, не дуже тонко.

6. Болгарський перець очистити від насіння і перегородок, помити, нарізати соломкою, додати разом з цибулею до кабачків, варити 5 хвилин.

7. Моркву очистити, помити, натерти на великій тертці, відправити слідом за перцем і цибулею, варити ще 10 хвилин.

8. Тим часом помити помідори, нарізати кубиками й додати в салат.
Налити оцет, скоригувати смак за допомогою цукру або солі, варити фінішні 10 хвилин.

9. Банки стерилізувати над парою або в духовці, викласти в них салат, закрутити бляшаними кришками.

10. Перевернути банки догори дном, укутати в плед, залишити до повного охолодження, приблизно на добу.

Олена Шевченко

Нагору