Сезон закруток у самому розпалі. І коли вже закінчились стандартні рецепти, а кабачки ще залишились, хочеться спробувати щось незвичне
Інформатор пропонує Вам приготувати мариновані кабачки з вишнями. Ні, вам не почулося, саме з вишнями. Кислинка, колір та неповторний смак вам забезпечені. Ну що ж гурмани, починаємо готувати.
Інгредієнти:
Вода – 9 стаканів води
Сіль – 100 гр.
Оцет (9%) – 200 гр.
Сахар – 200 гр.
Вишня (смородина) – 100 гр.
Сухий кріп, часник, лавр – декілька штук.
Гострий перець, листя вишні, смородини, листок хрону.
Приготування:
Кабачки миємо під проточною водою. А потім нарізаємо на дві частини. Після того нам потрібно розрізати ще на 2 або на 3 частини, щоб нарізані кабачки помістилися в банку. Можете нарізати кабачки будь-яким зручним для вас способом.
Ретельно промиємо під проточною водою гострий перець, кріп, листя смородини та вишні. А потім очищаємо часник від шкірки. За бажанням у мариновані кабачки можете також додати невеликий шматочок листя хрону.
У чисті півлітрові банки укладаємо зелень і прянощі. На такі невеликі банки буде достатньо додати по одному листочку зелені. Кип’ятимо воду в чайнику, нам знадобиться окріп.
Після чого заповнюємо банки нарізаними кабачками. На одну півлітрову банку вам знадобиться приблизно 250-300 грамів нарізаних кабачків.
У кожну банку нарізаємо часник та кілька шматочків гострого перцю. Також додаємо в кожну банку запашний перець.
Банки з кабачками заливаємо окропом із чайника та накриваємо кришками. А поки приготуємо маринад для наших кабачків.
У каструлю наливаємо воду і ставимо на плиту. Потім додаємо сіль, цукор і томатну пасту. Все добре перемішуємо, доводимо маринад до закипання і кип’ятимо 1 хвилину.
Зливаємо воду з кабачків і в кожну банку наливаємо оцет (приблизно 15 мл або 1 ст. л. на кожну півлітрову банку). Після чого заливаємо маринад, який закипів, у банки до самого верху.
Банки накриваємо кришками та поміщаємо в каструлю з теплою водою стерилізуватися. З моменту закипання води стерилізуємо кабачки 8-10 хвилин. Потім дістаємо банки з каструлі, закриваємо щільно кришками. Банки перевертаємо кришками донизу і залишаємо до повного охолодження на 6-8 годин, можна додатково укутати теплим рушником. Смачного!
Олена Шевченко