Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо малосольні огірочки: чотири простих рецепти

Малосольні огірочки можна сміливо віднести до одного з літніх делікатесів, скоштувати який взимку просто неможливо. 

Інформатор пропонує чотири простих рецепти такого делікатесу.

Малосольні огірочки у каструлі

Продукти

Огірки свіжі – 1 кг

Сіль – 2 ст. л.

Цукор – 1 ч. л.

Парасольки кропу – 4-6 шт.

Лист хрону – 1-2 шт.

Листя смородини або вишні – за бажанням

Лавровий лист – 2-3 шт.

Чорний перець горошком – 8 шт.

Часник – 3 зубчики (за смаком)

Перець гострий червоний (за бажанням) – невеликий стручок

Вода – 1 літр.

Приготування

Огірочки бажано обирати приблизно однакового розміру, щоб вони рівномірно й однаково просолилися. Замочити огірки в холодній воді приблизно на 4 години.

Потім обрізати трохи по обидва боки. Якщо огірки великі, розрізати їх навпіл.

Закип’ятити воду. Розчинити сіль і цукор. Охолодити до кімнатної температури.

На дно високої кастрюлі або миски покласти зелень (частину кропу), додати перець і очищений часник (якщо він молодий, то покласти разом зі стеблом).

Викласти огірки, зверху покласти решту парасольок кропу. Залити охолодженим розсолом, придавити зверху кришкою або тарілкою й залишити на добу на кухні. Огірки будуть готові до вживання через добу.

Швидкі малосольні огірки

Продукти

Огірки – 1,5 кг

Кріп – 2 г

Запашний перець – 5 горошин

М’ята – 8 гілочок

Листя дуба – 5 г

Тархун, естрагон – 2 гілочки

Лимони – 2 шт.

Сіль – 3 ст. л.

Цукор – 1 ч. л.

Злегка потовкти чорний перець горошком з цукром і сіллю. З лимонів зняти цедру, потерти її на дрібній тертці та додати в суміш. З очищених лимонів вичавити сік.

Дрібно нарізати кріп, м’яту, листя дуба, естрагон.

Обрізати кінчики огірків і скласти у банки, великі огірки можна порізати.

Вмочити кінчики огірків у суміші, потім викласти всю суміш на огірки, вилити сік лимона, все перемішати, поставити в холодильник на 30 хвилин. Огірки готові.

Огірки малосольні в пакеті

Сіль – 2 ст. л.

Цукор – 1 ст. л.

Огірки – 1 кг

Часник – 2 зубчики

Кріп – 1 пучок

Приготування

Помити огірки та повідрізати кінчики. Дрібно нарізати кріп і часник.

Огірки скласти в пакет, і додати туди всі інгредієнти. Зав’язати пакет і потрясти його, покласти в холодильник. Через 10 годин огірки стануть малосольними.

Малосольні огірки на мінералці

Огірки – 900 г

Газована вода – 1 л

Сіль – 2 ст. л.

Часник – 3 зубчики

Кріп – 15 г

Перець гострий стручковий – 5 г

Лавровий лист – 3 шт.

Приготування

Огірочки помити, замочити у воді, обрізати кінчики.

На дно дволітрової банки покласти половину зелені й подрібненого часнику, гострий перець, потім викласти огірочки. Наверх додати решту зелені, часник, лаврові листи, посолити.

Обережно заливати в кілька прийомів мінералку. Вода повинна покривати огірки повністю. Прикрити банку кришкою й залишити при кімнатній температурі години на чотири. Потім кришку закрутити й прибирати банку в холодильник на 12 годин.

Наступного ранку можна їсти смачні, хрусткі малосольні огірочки.

Про те, як приготувати грузинський овощевий паштет пхалі, Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

Нагору