Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Літні делікатеси: готуємо пхалі по-грузинськи

Пхали – мрія вегетаріанця. Ця грузинська закуска у вигляді паштету з відварених (тушкованих) овочів з горіховою заправкою. Пхали може бути з молодої капусти, зеленої квасолі, з баклажанів, з буряка або бурякового бадилля, з шпинату. Відщипніть шматочок свіжого лаваша, намажте пхали, покладіть в рот і примружтеся від задоволення!

А оскільки страва ця проста, дуже корисна і виключно літня, Інформатор пропонує не гаяти часу і насолодитися .

Пхалі по-грузинськи

Продукти

Листя шпинату – 500 г

Очищені волоські горіхи – 75-100 г

Велика цибулина – 1 шт.

Часник – 2-3 шт.

Кинза – 1 пучок

Гранат – 1 шт.

Уцхо-сунели або хмели-сунели – 1 ч. л.

Білий винний оцет або гранатовий сік – 1 ст. л.

Сіль, свіжомелений чорний перець – за смаком

Олія волоського горіха – за бажанням

Приготування

Ретельно промиваємо шпинат і опускаємо в каструлю з киплячою водою на 5 хвилин, відкидаємо і даємо стекти. Віджимаємо.

Волоські горіхи, часник, цибуля, зелень подрібнюємо в м’ясорубці або у блендері. Додаємо спеції, сіль і перець. Вимішуємо. Віджатий шпинат також пропускаємо через м’ясорубку. Якщо маса вийшла рідкуватою, знову віджимаємо.

Змішуємо шпинат з горіховою заправкою. Додаємо трохи винного оцту. Масу, що вийшла, викладаємо у вигляді кульок, посипаємо гранатовими зернами і злегка збризкуємо олією волоського горіха.

Про те, як приготувати сациві, Інформатор писав раніше.

Альона Свірідова

Нагору