Пхали – мрія вегетаріанця. Ця грузинська закуска у вигляді паштету з відварених (тушкованих) овочів з горіховою заправкою. Пхали може бути з молодої капусти, зеленої квасолі, з баклажанів, з буряка або бурякового бадилля, з шпинату. Відщипніть шматочок свіжого лаваша, намажте пхали, покладіть в рот і примружтеся від задоволення!
А оскільки страва ця проста, дуже корисна і виключно літня, Інформатор пропонує не гаяти часу і насолодитися .
Пхалі по-грузинськи
Продукти
Листя шпинату – 500 г
Очищені волоські горіхи – 75-100 г
Велика цибулина – 1 шт.
Часник – 2-3 шт.
Кинза – 1 пучок
Гранат – 1 шт.
Уцхо-сунели або хмели-сунели – 1 ч. л.
Білий винний оцет або гранатовий сік – 1 ст. л.
Сіль, свіжомелений чорний перець – за смаком
Олія волоського горіха – за бажанням
Приготування
Ретельно промиваємо шпинат і опускаємо в каструлю з киплячою водою на 5 хвилин, відкидаємо і даємо стекти. Віджимаємо.
Волоські горіхи, часник, цибуля, зелень подрібнюємо в м’ясорубці або у блендері. Додаємо спеції, сіль і перець. Вимішуємо. Віджатий шпинат також пропускаємо через м’ясорубку. Якщо маса вийшла рідкуватою, знову віджимаємо.
Змішуємо шпинат з горіховою заправкою. Додаємо трохи винного оцту. Масу, що вийшла, викладаємо у вигляді кульок, посипаємо гранатовими зернами і злегка збризкуємо олією волоського горіха.
Про те, як приготувати сациві, Інформатор писав раніше.
Альона Свірідова