Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Працівників «АрселорМіттал Кривий Ріг» переводять на «простойну» виплату

Вже з липня переважна частина колективу «АрселорМіттал Кривий Ріг», включно з топменеджментом та працівниками-іноземцями, працюватиме на 2/3 навантаження.

Про це повідомили на сторінці «АрселорМіттал Кривий Ріг» у Facebook, – передає Інформатор.

“Через блокування агресором чорноморських портів, у нас виникли величезні труднощі з експортом нашої продукції. Ми повністю перебудували нашу логістику, зараз співпрацюємо з Укрзалізницею і намагаємось експортувати як залізорудний концентрат, так і чавун, щоб забезпечити наш комбінат доходом, а державний бюджет – податками. Витрати на те, щоб доставити сировину до нашого підприємства, а продукцію до замовників, виросли у 5 разів.

Останнім часом Укрзалізниця та залізничні компанії Європи не справляються з величезним обсягом залізничних вантажоперевезень з України: не вистачає потужностей. Обсяги нашого експорту вимушено зменшуються, продукція залишається на складах в Україні”, – пояснили керівники комбінату.

“Для керівництва компанії пріоритетом №1 залишається збереження колективу. Доки це можливо, ми боротимемося за кожне робоче місце. Тому зараз, коли у нас більше немає можливості платити зарплати в повному обсязі, ми вимушені переглянути графік роботи для працівників – як виробничників, так і адміністративного персоналу. Всі подробиці вам сповістить ваш безпосередній керівник”, – додали у «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Нагадаємо, що з липня у Кривому Розі припинили роботу два ГЗК.

Олена Шевченко

Нагору