Кажуть, що кожна справжня українська господиня знає як мінімум з півсотні рецептів борщу. Є борщ пістний. Є – з линями, з яблуками, з грибами, з чорносливом… Деякі з них вважаються справжнім делікатесом і екзотикою.
А оскільки сезон вишень у самому розпалі, Інформатор пропонує один з таких рецептів, а саме борщ з вишнями.
Продукти
яловичина на кістці: 370гр.
цибуля: 180гр.
морква: 370гр.
лавровий листок: 1шт.
бодян: 1 зірочка.
морква: 180гр.
кмин: 2гр.
цибуля: 100гр.
паприка: 2гр.
болгарський перець: 130гр.
помідори рожеві: 300гр.
буряк: 580гр.
часник: 15гр.
сік лимонний: 1ст. л.
сіль, чорний перець: за смаком.
вишня: 300гр.
картопля: 450гр.
капуста: 300гр.
олія рослинна для засмажок
Приготування
Для бульйону: яловичину варити 3 години зі 180 г цибулі, 370 г моркви, зірочкою бодяну, сіллю та лавровим листом. Коли бульйон буде готовий, процідити його і залишити тільки м’ясо, яке потім нарізати перед подачею.
Окремо приготувати 3 засмажки: подрібнену моркву (180 г) з кмином, цибулею (100 г) і паприкою; болгарський перець з помідорами; попередньо запечений буряк, нарізаний соломкою, з лимонним соком і часником.
По черзі додавати засмажки у бульйон.
Потім додати порізану невеличкими кубиками картоплю, дрібно нарізану капусту і вишню без кісточки і знову довести до кипіння. Одразу ж вимкнути плиту, накрити каструлю кришкою і залишити на 1 годину.
Через годину борщ можна подавати: налити його у тарілку, додати м’ясо, посипати кропом і окремо подати сметану.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати холодний суп з вишнями хамула.
Альона Свірідова