Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

За одного рака понад 3300 гривень: у Дніпропетровській області дозволили ловити раків

У Дніпропетровській області зняли заборону на вилов раків. З 21 вересня робити це дозволяється. Але є певні умови.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Дніпропетровській рибоохоронний патруль,з 21 вересня рибалкам-любителям дозволяється лов раків з дотриманням Правил любительського рибальства.
Зокрема, одній особі за добу можна впіймати 30 раків. При цьому мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам становить 9-11 см (залежно від водойм).

Лов дозволяється:
– ручним збиранням,
– раколовкою-«хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм у кількості більше однієї одиниці на одного рибалку.

Забороняється вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

За незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Так за одного незаконно виловленого рака доведеться сплатити 3 332 грн.

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпропетровській області браконьєри за ніч виловили майже 1200 раків та про те, що на Карачунівському водосховищі затримали двох “рибних мародерів”.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору