Олів’є – це як символічний міст між минулим і майбутнім. Готуючи його, згадуєш попередні роки, моменти радості та сміху за святковим столом. Кожен нарізаний шматочок овочів нагадує, що щастя – у простих речах. Ця страва стає центром уваги, бо у ній зібрано стільки турботи й любові.
Інформатор презентує класичний рецепт приготування олів’є. Салату, який ідеально пасує для святкової трапези. Ми вирушили до супермаркетів Кривого Рогу, аби порівняти ціни на всі необхідні інгредієнти. Тож приготування стане не лише смачним, а й вигідним!
Приготування олів’є
Інгредієнти:
- картопля: 4-5 штук;
- морква: 2-3 штуки;
- горошок консервований: 1 банка;
- ковбаса варена «Лікарська»: 400 – 600 грамів;
- огірки консервовані: 1 банка;
- яйця: 6 штук;
- майонез: 1 пакетик;
- цибуля зелена: 1 пучок;
- сіль, перець;
- яблуко – за бажанням.
Порівняння цін на інгредієнти
Інформатор вирішив порівняти ціни на продукти, які потрібні для того, аби приготувати класичний салат олів’є. Для порівняння ми обрали чотири великі мережі супермаркетів у Кривому Розі – VARUS, “Сільпо”, “Ашан” та “АТБ”.
Варто зазначити, що по деяких позиціях не в усіх магазинах є обрані товари одних й тих самих виробників. В таких ситуаціях ми обирали альтернативу такого ж чи схожого об’єму/ваги. Також у деяких супермаркетах траплялися акційні ціни на деякі продукти – тож по цих пунктах ми не обирали «переможця».
Окрім того, на рецепт не потрібен кілограм, наприклад, моркви чи картоплі, проте для простоти Інформатор порівнював ціни саме за кілограм чи пакування/тару. Вартість в інфографіці вказана у гривнях.
Зазначимо, що вказані ціни у супермаркетах актуальні на 27 грудня.
Тож обирайте самі, де купувати вигідніше. Готуйте, насолоджуйтесь! Смакуйте та святкуйте!
Рецепт
- Зварити яйця, картоплю, моркву.
- Нарізати дрібними кубиками ковбасу та огірки.
- Відварені яйця, картоплю і моркву почистити, також нарізати кубиками.
- Відкрити горошок, додати його до страви.
- Додати сіль, перець.
- За бажанням – дрібно нарізати одне яблуко, додати і його.
- Перемішати, заправити майонезом.
- Дрібно нарізати зелену цибулю та прикрасити нею салат.
- Смакувати і святкувати!