Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Став на захист України 25 лютого 2022 року: в Курській області загинув доброволець і гірник з Кривого Рогу

В боях за Україну загинув Віталій Хміленко. Він отримав важке поранення поблизу населеного пункту Борки Курської області. Серце захисника зупинилося 22 вересня 2024 року.

Трагічну звістку повідомили на сторінці газети “Металург“, – передає Інформатор.

У мирному житті Віталій працював водієм автотранспортних засобів гірничотранспортного цеху гірничого департаменту «АрселорМіттал Кривий Ріг». Возив руду з кар’єру. Віталій Хміленко став на захист України на другий день повномасштабного вторгнення – 25 лютого 2022 року.

«Хліменко зателефонував і сказав, що йде добровольцем на війну, і що все буде гаразд», – згадує начальник автоколони № 1, де працював Віталій, Дмитро Ципченко.

Під час війни Віталій Хліменко служив водієм механізованої роти. Він отримав поранення на ворожій території. Лікарі боролися за життя воїна, але врятувати його не вдалося.

«Він був великим патріотом України, тому не міг вчинити по-іншому. Я знаю його років з десять, ми з Віталієм працювали разом на іншому криворізькому підприємстві, а потім в «АрселорМіттал Кривий Ріг». Він був водієм великовантажного самоскида вантажопідйомністю 130 тонн. Вивозив з кар’єру руду та скалу. Робота важка і дуже відповідальна. Але Віталій виконував її на позитиві, з усмішкою, та заряджав позитивом своїх колег. Він добре знався на техніці, сумлінно та професійно виконував виробничі завдання. А нещодавно прийшла моторошна звістка, що Віталія більше немає. Це непоправна втрата для нас. Завжди пам’ятатимемо про цю чудову людину», – розповідає Дмитро Ципченко.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким полеглого Героя.

Раніше Інформатор повідомляв, що на війні загинув бойовий медик з Криворізького району. Також ми писали, що на фронті загинув випускник географічного факультету Криворізького педагогічного університету.

Нагору