Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Стартує заборона на вилов риби: список місць на Криворіжжі

З 1 листопада у Дніпропетровщині розпочинається заборона вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах. Триватиме вона до початку весняно – літньої нерестової заборони 2025 року. За недотримання правил вилову передбачений штраф до 680 грн за кожну виловлену рибу.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Дніпропетровський рибоохоронний патруль.

“З метою збереження водних біоресурсів та забезпечення оптимальних умов їх зимівлі Управлінням Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Дніпропетровській області видано наказ про затвердження переліку меж зимувальних ям”, – йдеться у повідомленні.

Риболовля у заборонений період дозволена поза межами зимувальних ям. При цьому, любительський лов риби дозволяється гачковими, у тому числі нахлистовими, донними, поплавковими, зимовими вудками, жерлицями (кружками) та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади у разі, якщо загальна кількість гачків не перевищує сім одиниць на одного рибалку.

За недотримання зазначених норм передбачена адміністративна відповідальність – штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину.

“Всім рибалкам варто дотримуватись заборони на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах. В разі виявлення порушень, особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з нормами діючого законодавства”, – закликає Дніпропетровський рибоохоронний патруль.

У зв’язку з військовою агресією російської федерації та введенням воєнного стану на усій території України усі географічні координати зимувальних ям не оприлюднюються.

Місця на Криворіжжі, де заборонений вилов риби

Раніше Інформатор повідомляв про заборону вилову раків на Дніпропетровщині. Також ми писали про 12-ти кілограмову здобич рибалки з Кривого Рогу.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору