Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Кривому Розі жінка наковталася пігулок, щоб померти: куди звертатися за допомогою при суїцидальних думках

Останнім часом в Україні збільшилися спроби самогубства. Так, у Кривому Розі літня жінка вирішила звести рахунки з життям. Вона випила чимало пігулок «від серця» і відмовлялася від госпіталізації.

Про випадок розповіла медикині Тетяна Романчук, – передає Інформатор.

За статистикою суїцидальна активність у людей похилого віку викликана самотністю або важкими хворобами, а саме сумне, що в цьому віці значно частіше спроби самогубства закінчуються летально, бо людина має великий життєвий досвід і використовує свідомо надійні способи для здійснення задуманого. Але буває, що вчасно надходить допомога і вириває з міцних рук смерті бідолашну людину.

Так сталося й 15 жовтня. 78-річна жінка вирішила піти з життя і випила 10 пігулок ніфедипину. На щастя, медики вчасно прибули до жінки. Проте вона відмовлялася їхати до лікарні. Тому медики задіяли дві бригади «швидкої» і їм вдалося допомогти пацієнтці і доставили її до міської лікарні.

Якщо ви помітили, що ваші близькі чи знайомі відчувають надмірну тривожність, депресію, зневірені чи відчувають за щось провину – неодмінно поговоріть з ними! Дізнайтесь якомога більше деталей про їх стан та запропонуйте допомогу. Найкраще рішення – звернутись до фахівця. Він може допомогти зрозуміти суть проблеми і зорієнтувати, як діяти далі.

В Україні працюють гарячі лінії допомоги, які допомагають людям справлятися з емоційними проблемами:

7333 — телефон лінії запобігання самогубствам Lifeline Ukraine, національної, професійної служби з питань профілактики самогубств та підтримки психічного здоров’я.

https://t.me/krisenchatUA_bot — телеграм Lifeline Ukraine.

1677 — телефон контакт-центру НСЗУ, який допоможе знайти медичний заклад, де є потрібний вам спеціаліст. Допомога за програмою медичних гарантій безоплатна.

0-800-100-102 — психологічна допомога від Національної психологічної асоціації в кризових ситуаціях.

Олена Шевченко

Нагору