Кривий Ріг До сайту

Двигун з “Шахеда” на мотоблок: чи безпечно це

Останнім часом в українських соцмережах з’явилася така собі мода хизуватися запуском двигунів збитих “Шахедів”. Ніби-то їх навіть продають та покупають на інтернет-майданчиках. Люди сперечаються, чи можливо їх встановити на мотоблок, аби орати городи.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз,  двигуни “Шахедів” відпрацьовують свій ресурс під час лише одного польоту. Тому використовувати їх “у мирних цілях” неможливо.

Крім того, запчастини “Шахедів” можуть нести серйозну приховану небезпеку, про яку мало хто здогадується. Ці фрагменти можуть здетонувати у будь-який момент при контакті, тому вкрай важливо, щоб із ними працювали спеціалісти з відповідною підготовкою.

Реклама

Експерти зазначають, що зустрічали випадки, коли росіяни встановлювали приховані механізми підриву в дронах, як-от “Shahed 136” (рос. маркування – “Герань”), які активуються при спробі втручання в ці пристрої.

Тому, побачивши такі уламки, не можна ні в якому разі їх торкатися, а огородивши територію, терміново зателефонувати до поліції й ДСНС.

Раніше Інформатор писав про те, що ракета «Іскандер» вибухнула над Криворізьким районом та що в небі над Криворізьким районом українська ППО збила ворожу ракету.

Реклама

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Джерело: ТСН

Реклама