Кривий Ріг До сайту

Відновлення Криворіжжя: 5 мільйонів євро бізнесу від Уряду Люксембурга

Стартувала Програма “Підтримка та відновлення Криворізького району. Гранти для малого бізнесу”, що фінансується Урядом Великого Герцогства Люксембург та впроваджується Люксембурзьким агентством з розвитку (LuxDev) спільно з Фондом розвитку підприємництва.

Реклама

Програма складається з двох компонентів:

“Програма, яку ми підтримуємо, передбачає надання малих грантів для мікропідприємств і більш великих грантів у поєднанні з банківськими кредитами для малого та середнього бізнесу. Сильний і процвітаючий бізнес є запорукою стабільності та стійкості економіки району в умовах воєнного часу”, сказав Рене Лауер, Директор з питань двостороннього співробітництва, МЗС Люксембургу.

Реклама

У межах Програми планується надати близько 120 грантів підприємцям Криворіжжя на загальну суму 5 мільйонів євро.

«Разом з нашими міжнародними партнерами ми дивимося в майбутнє Кривого Рогу. Реалізуємо широкий спектр проєктів – від розвитку освіти до підтримки підприємництва. Ефективність та прозорість вже реалізованих проєктів створили довіру до нашого міста. Завдяки цьому кількість програм та фінансування збільшується», – сказав Олександр Вілкул, Голова Ради оборони Кривого Рогу.

Виплата грантової підтримки на користь мікро-, малих та середніх підприємців буде здійснюватись Фондом розвитку підприємництва через уповноважені банки: Ощадбанк та ПриватБанк.

Реклама

“Завдяки розробці окремого порталу, Фонд має змогу рейтингувати підприємців на автоматичній основі, а це значить, що жоден працівник або третя особа не зможе мануально змінювати дані, що створює абсолютно прозорий підхід у відборі учасників Гранту”, – зазначив Андрій Гапон, Голова правління ФРП. 

Визначення переможців відбуватиметься в автоматичному режимі на підставі таких критеріїв: рівень постраждалості від військових дій, вид економічної діяльності підприємства, якість використання коштів гранту та соціальна відповідальність підприємства з огляду на зайнятість у його діяльності ветеранів, УБД та ВПО.

Взяти участь у програмі можуть підприємці, що: 

Реклама

від 11 до 50 працівників та річний дохід від 0 до 5 мільйонів євро (для малих підприємств),

від 51 до 250 працівників та річний дохід від 0 до 10 мільйонів євро (для середніх підприємств);

Для участі у конкурсі потрібно: 

Реклама
  1. Зареєструватися та подати заявку на порталі Фонду.
  2. Правильно вказати інформацію про показники діяльності підприємства до та під час війни.
  3. Визначити чіткі напрями використання коштів гранту, які не можуть змінюватись під час їх подальшого фінансування.

Прийом заявок триватиме до 31.10.2024. 

Більше про Програму: https://grants4kr.bdf.org.ua/

Довідкова інформація:

Програма “Підтримка та відновлення Криворізького району. Гранти для малого бізнесу” фінансується за Проектом «Підтримка відновлення Криворізького району» Уряду Великого Герцогства Люксембург через Люксембурзьке агентство з розвитку співробітництва (LuxDev) та Фонд розвитку підприємництва.

Уповноважені банки: Ощадбанк та ПриватБанк.