Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

О. Вілкул: Наші педагоги навчають і надають підтримку в найскладніші часи, продовжують виховувати нове покоління українців

Завдяки проведеній містом роботі зі створення та обладнання укриттів, з 1 вересня цього навчального року у місті працюють 125 шкіл, гімназій та ліцеїв. Також працюють 152 дитячих садочки ( з них 105 – в офлайн- режимі), 13 музичних шкіл, 3 художні школи та 2 школи мистецтв. У них працює майже 9 тисяч освітян.

Напередодні Дня працівника освіти голова Ради оборони Олександр Вілкул привітав освітян міста з професійним святом та подякував їм за  самовіддану працю, підтримку Захисників та допомогу переселенцям.

З нагоди Дня працівників освіти міськими нагородами відзначені майже 50 криворізьких педагогів та ще майже 20 – отримали державні відзнаки.

«Дорогі наші освітяни! Розумні, креативні, професіонали, які люблять свою справу – все це про вас! На сьогодні ви не просто навчаєте і виховуєте молоде покоління, а й відіграєте важливу роль у підтримці нашого суспільства. Педагоги Кривого Рогу взяли на себе велике навантаження з прийому, розміщення та підтримки внутрішньо переміщених осіб, а також допомагають захисникам і ветеранам. Ви організовуєте благодійні акції, ярмарки. Крім того, створюєте успішний простір для творчості та самореалізації дітей. Перемоги криворізьких дітей на всеукраїнських і міжнародних конкурсах, олімпіадах, виставках, змаганнях підтверджують високий професіоналізм педагогів і тримають найвищий рейтинг нашого міста в Дніпропетровській області вже багато років. Низький вам уклін за вашу працю!»,-  сказав Олександр Вілкул.

Щороку криворізькі учні демонструють високі результати. Завдяки активній участі у міжнародних і всеукраїнських проєктах, партнерським відносинам з різними дитячими та благодійними фондами, понад 70 закладів освіти відкрили центри для цікавого змістовного дозвілля, подолання освітніх втрат, інклюзивної допомоги, опанування та розвитку цифровізації в освітньому середовищі.

«Хочу окремо сказати про дошкільну освіту. Педагоги дитячих садочків створюють комфортний осередок для розвитку  малечі. Для цього більше двох років працюють 105 закладів освіти для більш ніж п’яти тисяч дітей, які їх відвідують в очному форматі. За підтримки ЮНІСЕФ в Україні реалізується низка проєктів, які проходять вдало у підготовці дітей до школи. Зараз розпочинаємо роботу над пілотним освітнім проєктом щодо апробації нових типів садочків. До цього проєкту залучаємо заклади вищої освіти, великі підприємства міста», – зазначив О. Вілкул.

Питання  безпеки у  школах, дитячих садочках, позашкільних закладах залишається одним із пріоритетів для міської влади. У закладах освіти облаштовано  та працює  211 укриттів місткістю 39 тисяч чоловік. Крім того, розпочато будівництво трьох нових протирадіаційних укриттів на території освітніх закладів, які планується завершити у грудні 2024 року. Завдяки цьому навчання зможе проходити безпечно.

Заступник міського голови Сергій Мілютін підкреслив: «Сьогодні з упевненістю можна сказати, що криворізький педагог – це Цифровий вчитель.  Завдяки новим партнерським відносинам за роки війни наші заклади отримали більше 16 тис. одиниць різної комп’ютерної техніки. У галузі освіти ми плідно співпрацюємо з містами Еспоо (Фінляндія), Дуйсбург (Німечинна). А нещодавно, у межах співпраці нашого міста з Великим Герцогством Люксембург, розпочато перспективний проєкт «Розвиток Кривого Рогу та Криворізького району». Узгодили амбітні плани щодо покращення доступу та підвищення якості освіти, зокрема адаптації освіти до реальних потреб ринку праці».

Один з напрямів проєкту – це підтримка технічної освіти, отримання молоддю знань та компетенцій, що відповідають реальним потребам ринку праці. Це забезпечить вірний вибір подальшої освітньої траєкторії випускника та успішного працевлаштування в рідному місті.

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Нагору