Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Наводили ворожі ракети: у Дніпропетровській області викрили двох зрадників

Двоє мешканців Дніпропетровщини вирішили заробити наражаючи на небезпеку громадян. Вони наводили російські ракети і дрони на Дніпропетровську області. Цілями були об’єкти “Укрзалізниці” та розташування українських військових.

Повідомляє Інформатор із посиланням на СБУ у Дніпропетровській області.

У серпні 2024 року служба безпеки України викрила шістьох агентів мережі фсб на території Дніпропетровської області. Наразі встановили і затримали місцезнаходження ще двох агентів цієї групи. Ними виявилися 56-річний керівник охорони одного з місцевих підприємств та 48-річна безробітна, яка проживала у передмісті Дніпра.

Агенти діяли окремо один від одного, але «замикалися» на спільного російського куратора, що координував підривну діяльність усієї мережі.

За його вказівкою фігуранти готували координати для повітряних ударів по локаціях Сил оборони та об’єктах Укрзалізниці, які задіяні у переправленні бойової техніки та боєприпасів на фронт.

Також зловмисники відслідковували маршрути руху військових колон ЗСУ у напрямку передової.

Щоб отримати розвіддані ворожі поплічники об’їжджали вулиці обласного центру та прилеглих територій, де фіксували «потрібні» об’єкти.

У подальшому агенти готували «звіти», які відправляли фсб у вигляді геолокацій цілей з їх детальним описом.

Контррозвідники СБУ затримали обох фігурантів в їх помешканні. Під час обшуку у них вилучили мобільні телефони із доказами злочинної діяльності.

Ворожим агентам повідомили про підозру у державній зраді. Зловмисники перебувають під вартою без права внесення застави. Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше Інформатор повідомляв, що колаборант з Кривого Рогу «зливав» ворогу розташування ЗСУ в місті. Також ми писали, що у Кривому Розі переховувалася зрадниця, яка допомагала ворогу захопити Авдіївку.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору