Кривий Ріг До сайту

У Кривому Розі помітили найбільшу змію Європи

На шляху криворіжців виринула змія. Довгого плазуна знайшли в районі Карачунів. Це був полоз. 

Реклама

Повідомляє Інформатор із посиланням на публікацію в групі “Природа Криворіжжя” у facebook.

22 вересня туристи прогулювалися в районі КДЗ і помітили жовточеревого полоза. Він з’явився прямо перед людьми на доріжці.

Реклама

“Туристи спочатку ледь не наступили на полоза, а потім побігли за ним щоб сфотографувати, забувши, що він може бути досить агресивним”, – пише містянка.

Додамо, що полоз жовточеревий, або жовтобрюх занесений у Червону книгу України, як вразливий. Перебуває він і під особливою охороною Бернської конвенції. Він вважається найбільшою змією Європи. В Україні відомі екземпляри із загальною довжиною тіла до 2 м. На щастя, жовтобрюх відноситься до виду неотруйних змій.

Змія має струнке тіло з довгим хвостом, який лише у 2,3–3,9 раза коротший за тулуб. Луска жовточеревого полоза гладенька, навколо середини тулуба — 19 рядів лусок. У дорослих змій верхня сторона тіла сіра або бурувата, нижня — солом’яно-жовта, без будь-яких плям. Молоді особини мають характерний малюнок.

Реклама

Жовточеревий полоз — дуже рухлива змія. Полюючи, він енергійно відшукує і переслідує здобич. Може витягати знайдену жертву з нори. Якщо він, рятуючись від переслідування, зустрічає на своєму шляху обрив, то вправно стрибає з нього. Непогано лазить по гілках, але високо на дерева не піднімається.

Раніше ми розповідали, що у Дніпропетровській області людей покусали змії. Писали, що у Дніпропетровській області змія заповзла до кіоску та що на водоспаді на Карачунах помітили дивних змій.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Реклама

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко
Реклама