Кривий Ріг До сайту

Як змінилися ціни на оренду квартир у Дніпрі з початку року

Дніпро – місто, розташоване на річці з однойменною назвою. Воно приваблює багатою історією, сучасними архітектурними об’єктами та динамічним ритмом життя. Місто давно стало важливим промисловим, культурним та освітнім центром країни.

Реклама

Воно приваблює багатьох жителів інших регіонів великою кількістю робочих місць, можливістю самореалізації та кар’єрного зростання. Багато хто залишається тут назавжди, оцінивши всі переваги та перспективи.

З моменту повномасштабного вторгнення Росії, Дніпро прийняв сотні тисяч внутрішніх переселенців. У зв’язку з таким напливом значно зріс попит на оренду житла. Популярними стали квартири як у будинках старого житлового фонду, так і в новобудовах. Найбезпечніше було і залишається  зняти квартиру на DIM RIA, оскільки сайт пропонує перевірені квартири в Дніпрі.

Реклама

Зростання цін на оренду квартир у Дніпрі: яка динаміка?

У середині та наприкінці 2022 року вартість оренди різко піднялася. У 2024 році квартири в Дніпрі здають за найрізноманітнішими цінами. Це залежить від району, стану, площі, і навіть поверховості. Звісно, вартість, порівняно з довоєнними часами, піднялася, і утримується за рахунок внутрішньо переселених осіб. Але якщо подивитись на динаміку цін з початку року, то вони з незначними коливаннями тримаються приблизно на одному рівні, тільки ціна на чотирьохкімнітні піднялась на 20%.

Оренда квартир у Дніпрі за районами: де які ціни

Вартість квартири варіює в широкому діапазоні від району та інших чинників. Для початку розглянемо, які розцінки у найпопулярніших районах Дніпра на прикладі однокімнатної квартири:

А тепер детальніше по районах і чому між ними така різниця в цінах.

Реклама

Соборний район

Престижний район з офісами, торговими центрами, ресторанами, парками, розвиненою інфраструктурою. Жити тут бажає багато хто, тому орендна плата висока. Вона залежить ще й від вартості самої квартири. Чим вона дорожча, тим вища ціна за найм.

Шевченківський район

Тут оренда трохи нижча, але залишається високою. Це пов’язано з близькістю до центру, великою кількістю дитячих садків, шкіл, лікарень, магазинів, аптек, паркових зон. Це комфортний район для проживання з дітьми і для роботи.

Індустріальний район

Знаходиться далі від центру, тому квартири в цьому районі дешевші. Незважаючи на чудову транспортну розв’язку, присутність промислової зони знижує бажання знімати тут житло. Однак це дуже зручний варіант для тих, хто працює поруч.

Реклама

Амур-Нижньодніпровський район

АНД приваблює багатьох орендарів завдяки своєму поєднанню спокійної атмосфери, розвиненої інфраструктури та доступних цін. Але деякі мікрорайони настільки віддалені від основної маси, що винаймати їх бажає небагато людей.

Перемога

Елітний район із набережною вздовж річки Дніпро. Тут є все для комфортного проживання, включно з супермаркетами, спорткомплексами та іншими установами. Вартість висока, але все одно квартири здаються швидко і без затримок.

Центральний район

Серце Дніпра за традицією пропонує найвищі ціни на найм квартир. Це історичний центр, тут зосереджено безліч визначних пам’яток, архітектурних пам’яток, музеїв і парків. Але варто приготуватися до високої динаміки, шуму, обмеженої кількості паркомісць.

Реклама

Перспективи та прогнози щодо оренди житла в Дніпрі

Ринок оренди житла динамічний. Особливо з урахуванням сьогоднішніх реалій. Тому спрогнозувати точну тенденцію неможливо. Усе залежить від економічної та військової ситуації загалом у країні та по регіонах.

Проте загальна тенденція простежується. Зараз попит на квартири в оренду зберігається. Це означає, що і ціни залишатимуться на рівні встановлених, і будуть підніматися.

Щоб спрогнозувати подальшу ситуацію, потрібно проаналізувати різні чинники, а саме:

Олена Шевченко