Кривий Ріг До сайту

«Коли побачила ці танцюльки моє серце обірвалось…»: квартал 95 використав відео загиблого бійця з Кривого Рогу у гумористичному номері

В одному з номерів гумористичного шоу студія «Квартал 95» використала відео загиблого захисника Юрія Назаренка з Кривого Рогу. На фоні відео, де танцює Юрій команда кварталу співає і підтанцьовує. Це обурило дружину полеглого Героя і його побратимів.

Реклама

Повідомляє Інформатор.

Актори студії «Квартал 95» без згоди рідних показали відео, на якому танцює загиблий криворіжець Юрій Назаренко. Вони заблюрили його обличчя і на фоні виконали номер «Від них летить путін, від нас HIMARS! Наш план перемовин». Під час гумористичного виступу актори повторювали рухи військового і співали: «Ось такий простий формат: автомат – наш дипломат».

Реклама

Ситуація обурила як побратимів, так і родину загиблого.

«Коли побачила ці танцюльки моє серце обірвалось, нахлинуло почуття люті і не розуміння, того, як можна використовувати відео без дозволу, тим паче, коли цих двох людей вже немає. Замазали обличчя. Які «молодці». Але чи є повага у 95 квартала до зниклих і загиблих військовослужбовців? Чи можливо 95 квартал вважає, що я, Остап і сімʼя Сашка теж будемо посміхатись, радіти і підтанцьовувати. Огидно, що з болю інших людей роблять шоу. Зовсім не той контекст», – пише Наталія.

Додамо, що відео із загиблим захисником – не єдине, яке використали під час висміювань. На другому приспіві гумористи показали ще два уривки із захисниками у формі та засобах захисту.

Реклама

У відповідь на обурення в «Кварталі 95» повідомили, що вони «використали відео танцю військовослужбовців у своєму номері, щоб підкреслити їхній героїзм та сміливість, що навіть на фронті вони не втрачають оптимізму». Також вони розповіли про те, як підтримують армію. Згодом таки попросили вибачення перед дружиною загиблого та пообіцяли внести зміни до програми, прибравши відео захисника з розмитим обличчям.

Додамо, що Юрій Назаренко довгий час вважався зниклим безвісти, але у січні 2023 стало відомо про його загибель під Бахмутом. Юрій зовсім трохи не дожив до свого 30-річчя. Він був родом з Тернополя, але жив у Кривому Розі. У нього залишилася дружина і маленький син.

Юрій був різноплановою особистістю. За словами його друзів, цікавився музикою, співав, займався радіопродюсуванням та дуже любив Україну. Він був учасником волонтерської команди та одним із творців еvent-кафе «Осередок».

Реклама

Олена Шевченко