Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Смачніше, ніж у магазині: готуємо домашній сир з простих продуктів

Сир люблять всі. На ранок чи вечерю з бутербродами, у всілякі салати та закуски – сир пасує майже до всього. Але ціни на цей продукт “кусаються”. Та й якість інколи викликає сумнів.

Інформатор пропонує приготувати сир з молока. Підійде навіть магазинне достатньої жирності. До того ж господиня може регулювати його на свій смак.
Домашній сир

Продукти 

  • 1,5 л молока 3,5% жирності;
  •  1 ч. л. солі з гіркою;
  • 4 яйця;
  •  230 гр сметани 20% жирності.

Приготування

Вилийте молоко у відповідну каструлю і додайте до нього сіль. Добре перемішайте сіль. Поставте каструлю з молоком на середній вогонь, що дозволить уникнути пригорання молока.

В окремій мисці віночком збийте яйця і сметану до отримання однорідної маси.

Як тільки молоко починає закипати, відразу ж додайте до нього яєчно-сметанну суміш. Доведіть масу до кипіння і прокип’ятіть 5-7 хвилин. Головне – безперервно помішуйте вміст каструлі.

Через деякий час в каструлі почнуть з’являтися сирні пластівці, які будуть спливати на поверхню.

Застеліть друшляк медичною марлею, складеною у два шари, і процідіть підготовлену масу через марлю. Таким чином ви відокремте сироватку від сирних пластівців.

Складіть марлю в формі пакетика і покладіть в друшляк щільно утрамбувати. Накрийте марлю з сиром тарілкою, а зверху поставте щось важке. Поставте друшляк на каструлю, в яку будуть стікати залишки сироватки.

Через 2-3 години сир буде готовий.

Через 2-3 години сир буде готовий.

Раніше Інформатор розповідав про те, як приготувати м’ясні рулетики з сиром. Також ми розповідали  про те, як приготувати сирні палички.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору