Сир люблять всі. На ранок чи вечерю з бутербродами, у всілякі салати та закуски – сир пасує майже до всього. Але ціни на цей продукт “кусаються”. Та й якість інколи викликає сумнів.
Інформатор пропонує приготувати сир з молока. Підійде навіть магазинне достатньої жирності. До того ж господиня може регулювати його на свій смак.
Домашній сир
Продукти
- 1,5 л молока 3,5% жирності;
- 1 ч. л. солі з гіркою;
- 4 яйця;
- 230 гр сметани 20% жирності.
Приготування
Вилийте молоко у відповідну каструлю і додайте до нього сіль. Добре перемішайте сіль. Поставте каструлю з молоком на середній вогонь, що дозволить уникнути пригорання молока.
В окремій мисці віночком збийте яйця і сметану до отримання однорідної маси.
Як тільки молоко починає закипати, відразу ж додайте до нього яєчно-сметанну суміш. Доведіть масу до кипіння і прокип’ятіть 5-7 хвилин. Головне – безперервно помішуйте вміст каструлі.
Через деякий час в каструлі почнуть з’являтися сирні пластівці, які будуть спливати на поверхню.
Застеліть друшляк медичною марлею, складеною у два шари, і процідіть підготовлену масу через марлю. Таким чином ви відокремте сироватку від сирних пластівців.
Складіть марлю в формі пакетика і покладіть в друшляк щільно утрамбувати. Накрийте марлю з сиром тарілкою, а зверху поставте щось важке. Поставте друшляк на каструлю, в яку будуть стікати залишки сироватки.
Через 2-3 години сир буде готовий.
Через 2-3 години сир буде готовий.
Раніше Інформатор розповідав про те, як приготувати м’ясні рулетики з сиром. Також ми розповідали про те, як приготувати сирні палички.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко