Кривий Ріг До сайту

14 вересня з російського полону вдалося повернути 103 військовослужбовців

14 вересня з російського полону на Батьківщину повернулося ще 103 військовополонених. Це вдалося завдяки роботі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.  Переважна більшість звільнених – люди, які утримувалися з перших днів війни.

Реклама

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Всі звільнені цього разу – чоловіки: 82 солдатів та сержантів; 21 військовослужбовець належить до офіцерського складу.

Реклама

Серед звільнених цього разу 38 нацгвардійців. Воїнів ЗСУ вдалося повернути 28: серед них двоє зі спецпідрозділу “Кракен”, двоє – з Міжнародного легіону, троє з Сил спеціальних операцій, один – з Сил територіальної оборони.

Додому їдуть восьмеро прикордонників, четверо поліцейських, двадцять один військовий моряк, троє представників Державної спеціальної служби транспорту, один – Державної служби України з надзвичайних ситуацій.Всі звільнені цього разу – чоловіки: 82 солдатів та сержантів; 21 військовослужбовець належить до офіцерського складу.

Звільнені військовослужбовці брали участь у захисті від російських окупантів міста Маріуполя – 69 осіб (у тому числі оборонці “Азовсталі” – 31 особа), Донеччини, Луганщини, запорізького, херсонського, харківського та київського напрямків. Серед них також є двоє охоронців ЧАЕС.Більшість зазнала важких травм чи поранень, мають серйозні захворювання, потребують негайної медичної допомоги. Україна тривалий час проводила роботу, аби організувати повернення цих наших співгромадян.

Реклама

Більшість зазнала важких травм чи поранень, мають серйозні захворювання, потребують негайної медичної допомоги.

Усі звільнені з російського полону пройдуть медичний огляд, отримають можливість фізичної та психологічної реабілітації, а також належні виплати за весь час перебування в неволі та реінтегруються в суспільство.

Хлопці відчувають себе щасливими

Знову в Україні

Перші обійми з краянами

Сльози щастя

Всі звільнені цього разу – чоловіки

Раніше Інформатор повідомляв, що семеро криворізьких бійців повернулися з російського полону. Також ми писали, скільки бійців повернулися під час попереднього обміну полоненими. 

Реклама

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Реклама