Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

49 українців звільнили з російського полону: хто повертається

13 вересня відбувся 56-й обмін полоненими. 49 українських військових і цивільних повернулися додому. Серед них 15 «Азовців».

Повідомляє Інформатор із посиланням на Обмудсмана Дмитра Лубінця і патронатну службу полку «Азов».

З російського полону повернулися воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, а також наші цивільні люди. Також вдалося звільнити ще частину захисників і захисниць «Азовсталі». Вдома й Герой України, військовий медик Віктор Івчук.

Також вперше за довгий час звільнили 15 військовослужбовців тодішнього полку “Азов” НГУ, які понад 2 роки були в полоні. Це група переважно з жінок.

«Стан здоровʼя повернутих дуже тяжкий, багато з них втратили десятки кілограмів ваги», – написав Лубінець.

«З травня 2023 року та липня, коли з Туреччини повернулися командири «Азову», не відбувалося жодних великих обмінів. Нещодавно очільник ГУР МО Кирило Буданов повідомив, що пріоритетом у майбутніх обмінах полоненими з рф будуть тяжко поранені, жінки, та всі, хто захищав «Азовсталь», – повідомила керівниця патронатної служби полку «Азов» Олена Толкачова.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення вдома 3569 українців. Сьогодні відбувся 56-й обмін військовополонених.

Раніше Інформатор повідомляв, що з російського полону повернулися двоє криворіжців. Також ми писали, скільки бійців повернулися під час 55-го обміну полоненими. 

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору