Кривий Ріг До сайту

Хочу відзначити ефективність співпраці з Кривим Рогом, ми будемо продовжувати наші проєкти розвитку міста, – Анна Дуда, Голова місії чеської гуманітарної організації «Людина в біді» (People in Need ) в Україні

Очільники найбільшої чеської гуманітарної організації «Людина в біді» зустрілися з керівництвом Кривого Рогу. На зустрічі були підведені проміжні підсумки реалізації проєктів та окреслені перспективні стратегічні напрями співпраці.

Реклама

Річард Волкер, директор з інституційних зв’язків центрального празького офісу People in Need, зазначив, що він відвідує Кривий Ріг за дорученням Міністра закордонних справ Чехії. «Хотілося б підкреслити солідарність People in Need, Чеського уряду і громадськості з Україною в ці важкі часи. Ми на 100% стоїмо за Україну для того, щоб подолати ці важкі часи. Хочу підкреслити вмотивованість, а також стійкість населення, яке стикається з такими викликами. People in Need буде робити все можливе для підтримки Кривого Рогу протягом довгого часу», – сказав на зустрічі Річард Волкер.

«Хочу відзначити ефективність співпраці з Кривим Рогом, ми будемо продовжувати наші проєкти розвитку міста», – Анна Дуда, Голова місії чеської гуманітарної організації «Людина в біді» (People in Need) в Україні.

Реклама

«Чехія взяла на себе відповідальність за відновлення нашого регіону та Кривого Рогу. І ми активно співпрацюємо з Урядом Чехії та чеськими недержавними організаціями. Ми вдячні за зростання підтримки – плідні результати стали основою взаємної довіри», – сказав Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Він зазначив, що Кривий Ріг активно розвиває стосунки з Чехією. Цього року до міста неодноразово приїжджали Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні Радек Пех, Уповноважений Чеського Уряду з питань відновлення України Томаш Копечний, інші чеськи дипломати та представники чеського бізнесу та гуманітарної сфери.

«Людина в біді» стала однією з перших міжнародних організацій, що розпочала надавати допомогу Кривому Рогу з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. За підтримки міжнародних донорів, організація надає будівельні матеріали для ліквідації наслідків прильотів, допомагала облаштовувати місця компактного проживання для ВПО, підтримувала обладнанням водоканал, відкрила EDU-Space (комп’ютерний клас) у Криворізькій гімназії №94 та інш.

Реклама

Всі ці напрямки – від підтримки відновлення зруйнованої через обстріли інфраструктури до розвитку освіти будуть продовжені. Також будуть впроваджені проєкти із грантової підтримки підприємців, підтримка децентралізації енергопостачання за рахунок впровадження «зелених технологій» та когенерації, модернізація КП «Кривбасводоканал» та інш.

«Те, що робить Чехія та People in Need в Кривому Розі, в Україні – більше, ніж просто допомога в відновленні після руйнацій, завданих російськими ракетами та «шахедами». Ми формуємо єдність українського та чеського народу, яка базується не на гаслах, а на реальних справах», – сказав заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін.

Реклама

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»