Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В підручнику надрукували мапу України без Криму: що відповіли в Міністерстві освіти

Днями суспільство схвилювала фотографія сторінки підручника з української мови для учнів 7-го класу. У книзі була зображена мапа України, але без Криму. Тепер “браковані” підручники вилучать зі шкіл.

Повідомляє Інформатор із посиланням на Міністерство освіти України та Оксена Лісового.

У понеділок, 9 вересня, у соцмережах почали поширювати світлину з підручника української мови для 7 класу, там надрукували мапу України, на якій немає півострова Крим.

Автори підручника визнають свій недогляд. Вони заявляють, що мапа у такому вигляді потрапила до підручника через неуважність. А у видавництві кажуть, що мапа України друкувалася двома шарами. На одному був півострів Крим, а на другому вся інша територія України. І чомусь надрукувався лише один шар.

“Недоперевірили, недогледіли – ми можемо назвати це по-різному, але факт лишається фактом: ми несвідомо зробили боляче людям і перепрошуємо за це. Крим наш, український – це беззаперечне твердження, і ми його проговорюємо чітко ще раз і готові робити це знов і знов”, – заявила автор підручника Анастасія Онатій.

Видавництво “Літера ЛТД” зобов’язалося передрукувати підручники “з помилкою” за власний кошт. Наклад підручників відкликають зі шкіл, передрукують і наново доставлять у школи.

“Крим є невіддільною частиною України”, – заявили у Міністерстві освіти.

В свою чергу Оксен Лісовий додав, що Міністерство освіти і науки України має питання до якості шкільних підручників. Ці питання пов’язані з діяльністю Інституту модернізації змісту освіти. І порушуються вони вже не вперше.

“З 2 вересня 2024 року рішенням міністерства експертизу забезпечуватиме Український інститут розвитку освіти (УІРО). У 2025-2026 році МОН завершує реорганізацію Інституту модернізації змісту освіти.

Щоб питання з якістю підручників зняти раз і назавжди”, – заявив Лісовий.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі будують “підземні школи“. Також ми писали, де знайти електронні підручники для 1-11 класів.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору