Кривий Ріг До сайту

О. Вілкул: Наше місто не виживає, а живе! У Кривому Розі стартував новий навчальний сезон унікального соціального проєкту «Університет третього віку»

Розпочав роботу вже другий у цьому році семестр Університету третього віку. Проєкт, започаткований Костянтином Павловим, продовжує успішно працювати за підтримки Фонду Олександра Вілкула «Українська Перспектива», набирає обертів та все більшої популярності серед «золотого» покоління криворіжців. За цей час понад 2 тис. мешканців «золотого» віку пройшли навчання в Університеті й отримали відповідні дипломи.

Реклама

Над реалізацією проєкту працює досвідчена команда фахівців: працівники територіальних центрів, управлінь соціального захисту, професійні викладачі з різних дисциплін, вся команда Фонду «Українська перспектива».

У другому семестрі   збільшилася кількість студентів: з 400 у першому семестрі до 440 – зараз.

Реклама

З початком навчання педагогів та студентів привітав голова Ради оборони міста Олександр Вілкул.

«Дуже важливо, що у нашому місті-фортеці у сьогоднішній надскладній ситуації не здають своїх позицій ні криворізька освіта, ні всі осередки активного культурного, творчого, спортивного життя. Місто не виживає, а живе! Ми й надалі, незважаючи на труднощі, будемо продовжувати соціальні проєкти, які потрібні людям.

Дорогі студенти, з перших днів навчання ви переконаєтесь у тому, як плідно та насичено проходить університетське життя. У навчальній програмі велика увага приділяється курсу рідної мови, основам практичної психології, зокрема, навичкам триматися в стресових ситуаціях, яких зараз, на жаль, багато. Комп’ютерна грамотність, вміння користуватись сучасними гаджетами, інтернетом – це теж залишається у програмі. А крім того – такі фаворити минулого навчального сезону, як основи хореографії та популярна зараз у всьому світі «скандинавська ходьба». А ще ми запросимо вас на багато різноманітних творчих подій та заходів, що проводяться у нашому місті», – підкреслив Олександр Вілкул.

Реклама

Валентина Мироненко, студентка Університету третього віку сказала: «Все своє життя я пропрацювала у соціальній сфері. Я розумію наскільки важливо, коли про людей турбуються. Цей соціальний проєкт важливий, особливо в наш час. Багато людей, які потребують додаткової інформації і саме в Університеті ми отримуємо нові знання. Крім того, для нас важливе «живе» спілкування та підтримка. Від всіх студентів хочу подякувати Раді оборони міста та Олександру Вілкулу за те, що проєкт триває, що його не закрили. Розуміємо, що зараз основна допомога – нашим військовим. Але ми вдячні за те, що й нас не забули!».

Для навчання у другому семестрі сформовано по 2 групи в 8 територіальних центрах та дві додаткові групи в Тернівському районі, які будуть навчатися щотижня по вівторках та четвергах.

«Наша спільна мета – працювати на Перемогу, робити Кривий Ріг прогресивним європейським містом, в якому ветерани – люди активні, затребувані і сучасні. Дякую вам за підтримку нашого проєкту! Всім – доброго настрою, енергії, сил, і, звичайно – відмінних успіхів у навчанні! Ласкаво просимо в наш особливий Криворізький університет, девіз якого був і є незмінним: «Життя продовжується», – сказав Олександр Вілкул.

Реклама

КП «Інститут розвитку міста Кривого Рогу»

Реклама